Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τσιόδρας για κορωνοϊό: Θεωρίες συνωμοσίας ότι δημιουργήθηκε σε εργαστήριο


Τη φημολογία πως ο νέος κορωνοϊός μπορεί να προήλθε από εργαστήριο κλήθηκε να σχολιάσει κατά τη σημερινή ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να προήλθε από εργαστηριακά πειράματα. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «θεωρίες συνωμοσίας» αντίστοιχες απόψεις και τόνισε ότι την ίδια άποψη έχει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 «Το πιο πιθανό να προέκυψε από νυχτερίδες και να πέρασε στον άνθρωπο αλλά εξετάζεται ακόμα πώς έγινε αυτό», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, χθες, ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξακριβώσει εάν και κατά πόσον ο κορωνοϊός προήλθε «από εργαστήριο» στην πόλη Ουχάν της Κίνας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά στον Λευκό Οίκο για την πορεία της πανδημίας στις ΗΠΑ, ο Τραμπ είπε πως είναι ενήμερος για τα δημοσιεύματα. «Εξετάζουμε πολύ διεξοδικά αυτή τη φρικιαστική κατάσταση», είπε.


πηγή: thessnews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια