Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπούζας - Ντάντος: Να ανασταλεί η λειτουργία του ΑΣ Σουνίου

Τα τελευταία χρόνια ο Αστυνομικός Σταθμός Σουνίου λειτουργεί ως εποχικός από 01/04 εως 30/09 έκαστου έτους, το υπόλοιπο χρονικό διάστημα οι λίγοι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής
εξυπηρετούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Λαυρεωτικής.
Ως εποχικός ο εν λόγω σταθμός δεν έχει μόνιμο προσωπικό (οργανικές θέσεις) και η λειτουργία του στηρίζεται σε καθημερινή διάθεση ατόμων από το Α.Τ. Λαυρεωτικής. 

Το σκεπτικό αλλά και η ουσία της λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού τους προαναφερόμενους μήνες είναι ότι στην περιοχή βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος Σουνίου (Ναός του Ποσειδώνα) ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες τουρίστες σε καθημερινή βάση, επιπλέον στην περιοχή υπάρχουν πολλές εξοχικές οικίες οι οποίες κατοικούνται κυρίως τους θερινούς μήνες, ξενοδοχεία και ταβέρνες. Ερχόμαστε στο σήμερα και στην ¨εποχή¨ του κορωνοϊού όπου βάση των μέτρων που έχουν ληφθή ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου έχει αναστείλει την λειτουργία του και ο περιοσμός της κυκλοφορίας έχει κάνει την Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου (από το Λαύριο εώς το Σούνιο) δρόμο κίνησης περιπολικών οχημάτων, περιπολικών οχημάτων που διαθέτει επί 24ώρου βάσεως το Α.Τ. Λαυρεωτικής.
Συνοψίζοντας θα μπορούσε κανείς να πει ότι η ευρύτερη περιοχή του Σουνίου έχει αναστείλει την «λειτουργία» της, το μόνο που μένει ανοικτό είναι ο Αστυνομικός Σταθμός.
Για το λόγω αυτό προτείνουμε ο Αστυνομικός Σταθμός του Σουνίου να αναστείλει την λειτουργία του για όσο διάστημα διαρκέσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, μ αυτόν τον τρόπο και θα ενισχυθούν οι περιπολίες με το προσωπικό που γινόταν διάθεση εκεί και δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τους μόνιμους κατοίκους αφού ήδη εξυπηρετούνται απ το Αστυνομικό Τμήμα του Λαυρίου.

ΝΤΑΝΤΟΣ Γεώργιος
Μέλος ΜΠΡΟΣΤΑ
ΜΠΟΥΖΑΣ Βαγγέλης

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. Μέλος ΜΠΡΟΣΤΑ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια