Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Τελικά πόσο γραμμένους μας έχουν!

Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ όλο αυτό το διάστημα μέσα από ανακοινώσεις μας είχαμε θέσει ερωτήματα προς τη πολιτική και φυσική ηγεσία μας, για τη προετοιμασία της υπηρεσίας
απέναντι στη πανδημία του κορωνοϊού. Άλλα «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» η κραυγή αγωνίας των συναδέλφων μας και η δικιά μας. Τονίζαμε εξαρχής την αναγκαιότητα για την ύπαρξη ενός μνημονίου ενεργειών σε περίπτωση ύπαρξης ύποπτου κρούσματος σε κρατούμενο/η. Τελικά ήρθε η υπηρεσιακή «ζωή» να καταδείξει, δυστυχώς για εμάς ως εργαζόμενους, το κενό την ανοργανωσιά και τη κωλυσιεργία της ηγεσίας μας. Τρανά παράδείγματα η διαχείριση κρατουμένου, ύποπτου ως νοσούντα από κορωνοϊό, από τμήμα στη Δυτική Αττική, όπως και η περίπτωση του συναδέλφου που μπήκε σε καραντίνα ύστερα από επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Έπρεπε οι συνάδελφοι να κινητοποιηθούν να ρωτήσουν οι ίδιοι στο Ε.Ο.Δ.Υ. και μόνο τότε να πιεστεί η διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους όπως καταγγέλθηκε και σε ανακοίνωση μας. Τονίζαμε την αναγκαιότητα για τη χορήγηση από την υπηρεσία, σχεδιασμένα και προγραμματισμένα, του κατάλληλου υγειονομικού υλικού (γάντια, μάσκες, αντισηπτικό υγρό) ειδικές στολές για τη μεταγωγή κρατουμένων που νοσούν από τον ιό. Αποσυμφόρηση των κρατητηρίων και χρήση κατάλληλων χώρων φύλαξης για νοσούντες κρατούμενους. Διαμαρτυρόμαστε συνέχεια για την καθαριότητα και απολύμανση των χώρων κράτησης και γενικά των αστυνομικών υπηρεσιών και υπηρεσιακών οχημάτων. Αναγκαιότητα και υποχρέωση επιτακτική ελέω πανδημίας.
Τα παραπάνω είναι ζητήματα που θα έπρεπε να είχαν λυθεί, αν πραγματικά υπήρχε ενδιαφέρον από τη ηγεσία για το εργαζόμενο Έλληνα αστυνομικό. Άλλα και αναδεικνύουν ότι ο αστυνομικός βρίσκεται και αυτός άμεσα εκτεθειμένος στη πανδημία του κορονοϊού. Εκτεθειμένος από τις ελλείψεις και λόγω της φύσης της δουλειάς. Διότι είμαστε εμείς που θα ελέγξουμε υπόπτους ή θα αντιμετωπίσουμε περιστατικά με εμπλεκόμενους πιθανόν νοσούντες. Είμαστε εμείς που επιφορτιζόμαστε με τον έλεγχο των πολιτών για τη τήρηση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων. Εμείς είμαστε που μας αποκαλούν «ήρωες» και στη « πρώτη γραμμή» γιατί το καθήκον της ασφάλειας του πολίτη δεν σταματάει ποτέ.
Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση με την Π.Ν.Π. της 30-03-2020, μας εξαιρεί από τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος. Και δεν έφτανε μόνον αυτό, το βράδυ της 01-04 εστάλη sms στα κινητά μας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με το οποίο, ο Υπουργός μας ευχαριστούσε για τις υπηρεσίες μας προς τον πολίτη! Εμπαιγμός και ξεκάθαρη υποκρισία! Να υπενθυμίσουμε στον κύριο Υπουργό ότι από ευχολόγια έχουμε χορτάσει και το μόνο που θέλουμε είναι πράξεις!
Ο τίτλος νομίζουμε περιγράφει με το πιο άμεσο τρόπο το πώς αντιλαμβάνεται την κοινωνική μας προσφορά η πολιτική ηγεσία. Μας θεωρούν ως αναλώσιμους και ίσως δεν μας λογίζουν σαν ανθρώπους παρά σαν νούμερα. Η πολιτεία δεν μπορεί να αναγνωρίσει ούτε το ελάχιστο στον αστυνομικό που δεν είναι σπίτι μαζί με τη οικογένειά του, αλλά δουλεύει στο δρόμο χωρίς κιόλας τα απαραίτητα μέσα, όπως λέχθηκε προηγούμενα. Οι νοσούντες συνάδελφοι εν ώρα υπηρεσίας ή όσοι είναι σε καραντίνα δεν τους λένε μάλλον κάτι. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! Δεν απορούμε βέβαια για το πώς τοποθετείται η ΠΟΑΣΥ. Είναι γνωστό ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας αλλά και όσοι άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς των αστυνομικών συμπλέουν με την κυβέρνηση, θα επιχειρούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μας παραπέμψουν στο μέλλον, που όμως προβλέπεται ζοφερό για όλους τους εργαζόμενους.
Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας με τη χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων από τη υπηρεσία. Στεκόμαστε αρωγοί στο αγώνα των γιατρών και νοσηλευτών για καλύτερο σύστημα υγείας και στον αγώνα τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Τα ειλικρινή περαστικά μας στους νοσούντες συναδέλφους μας.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια