Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δρακόντεια μέτρα απαγόρευσης από τη Μεγάλη Πέμπτη

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας στα αμέσως επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση θα καταλήξει και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την τελική μορφή των δρακόντειων
μέτρων που αναμένεται να ληφθούν για να ακυρώσουν κάθε μετακίνηση, ανταλλαγή επισκέψεων και έξοδο από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και μετά.
Η ολική απαγόρευση μετακινήσεων που συνεπάγεται και το επί της ουσίας «σφράγισμα» των διοδίων της χώρας αναμένεται να υλοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης προς Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας.
Όμως απαγορευτικά μέτρα ολιστικής μορφής αναμένεται να ληφθούν και για τις μετακινήσεις εντός πόλεων και των περιχώρων τους αρχής γενομένης πάλι από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης. Μέχρι τότε οι μετακινήσεις για αγορές στα καταστήματα – supermarket, φαρμακεία κλπ. θα πραγματοποιούνται σχεδόν όπως σήμερα.
Με τα νέα μέτρα δεν θα περιορίζονται μόνο οι μετακινήσεις αλλά και ο χρόνος υλοποίησης των μετακινήσεων αυτών. Δηλαδή θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί και ως προς τις δυνατότητες μετακίνησης μέσω του περίφημου SMS (13033). Θα υπάρξουν σοβαροί περιορισμοί ακόμη και για την προσωπική βόλτα-άθληση ή την βόλτα με το κατοικίδιο κλπ. Θα περιοριστεί ακόμη και ο αριθμός αυτών των μετακινήσεων μέσα σε ένα 24ωρο.
Επί της ουσίας δηλαδή και για να απαγορευθεί κάθε άσκοπη και επικίνδυνη μετακίνηση πολιτών εντός και εκτός πόλεων κατά τη διάρκεια των επερχόμενων εορτών θα ισχύσει και στην Ελλάδα το πλαίσιο καθεστώτος απαγόρευσης που ισχύει επί παραδείγματι στη Γαλλία με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων και αυστηρή επιβολή προστίμων.
Άλλωστε το zougla.gr ανάρτησε το βράδυ της Παρασκευής απόφαση-ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται εφεξής η αλλαγή μέσω λογιστή της μόνιμης κατοικίας διότι οι Αρχές αντελήφθησαν πως υπήρξε μαζική παρέμβαση στο taxisnet για τέτοιες αλλαγές προκειμένου να δικαιολογηθεί μαζική μετακίνηση πολιτών από τα αστικά κέντρα στα χωριά τους την ημέρα του Πάσχα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια