Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δενδροπόταμος: «Μάχη» μεταξύ Ρομά και αλλοδαπών

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η περιοχή του Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκη εδώ και λίγες ημέρες, μετά από ένα αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών και ενός νεαρού Ρομά και είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας «άτυπος πόλεμος».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που επιβεβαίωσε μιλώντας στο GRTimes.gr, ο εκπρόσωπος των Ρομά, Παναγιώτης Σαμπάνης, όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Αναστάσεως, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ένας τουλάχιστον αλλοδαπός Πακιστανικής καταγωγής, απείλησε και στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν νεαρό Ρομά που μένει στην περιοχή του Δενδροποτάμου.
«Ύστερα από αυτό το περιστατικό, οι κάτοικοι του Δενδροποτάμου που ως επί το πλείστον ήταν νεαρής ηλικίας, με διάθεση να ενημερώσουν και όχι να μαλώσουν,  έδωσαν «τελεσίγραφο» στους συγκεκριμένους και τους είπαν ότι πρέπει να ηρεμήσουν και να φύγουν από την περιοχή» αναφέρει ο κ. Σαμπάνης, ωστόσο το συμβάν δεν έληξε εκεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη κιόλας μέρα μετανάστες από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν και πήγαν για αντίποινα στον Δενδροπόταμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μαζί τους έφεραν και διάφορα αντικείμενα «μάχης».
Ωστόσο, η άμεση επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. έσωσε την κατάσταση αφού οι αστυνομικοί πρόλαβαν τα χειρότερα και το συμβάν δεν πήρε διαστάσεις. Όπως αναφέρει ο κ. Σαμπάνης, «οι κάτοικοι δεν αντέδρασαν σε αυτήν την πρόκληση και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν σε περίπου 10 προσαγωγές αλλοδαπών οι οποίοι βρίσκονται παράνομα – χωρίς χαρτιά – στην Ελλάδα». Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κάτοικοι από τότε βρίσκονται σε επιφυλακή μην τυχόν και ξανά συμβεί κάτι ανάλογο.
Όπως ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος των Ρομά, εδώ και πολύ καιρό συμβιώνουν αρμονικά μεταξύ τους οι μόνιμοι κάτοικοι Δενδροποτάμου – Ρομά και μη- χωρίς να προκύψει κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Αυτό, ωστόσο, που φοβούνται και δε θέλουν σε καμία περίπτωση να συμβεί, είναι οι μετανάστες που εδώ και λίγους μήνες ξεκίνησαν να νοικιάζουν σπίτια στην περιοχή και να μένουν σε παραπήγματα, να εισέλθουν και να μετατρέψουν τον Δενδροπόταμο σε «γκέτο» δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα. «Αν έρθουν 5-10 να κατοικήσουν εδώ, στη συνέχεια θα γίνουν 1.000 και η περιοχή θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο και η κατάσταση θα ξεφύγει» συμπληρώνει ο κ. Σαμπάνης ο οποίος τονίζει ξανά πως στόχος είναι να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα με κανέναν και πως δεν θέλουν φασαρίες.

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για πυροβολισμούς

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το GRTimes.gr, συναγερμός σήμανε στην αστυνομία χθες λίγο μετά τις 23.00 όταν δέχθηκε καταγγελία για πυροβολισμούς στον Δενδροπόταμο. Δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά οχήματα έφτασαν άμεσα στο σημείο για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.
Οι αστυνομικές δυνάμεις «χτένισαν» την περιοχή πραγματοποιώντας ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων ενώ παράλληλα με φακούς έψαχνα για κάλυκες όπλων. Εν τέλει, σύμφωνα με την ΓΑΔΘ, δε διαπιστώθηκε κάτι.
Οι φωτογραφίες από το χθεσινοβραδινό συμβάν:
Στράτος Λούβαρης
https://www.grtimes.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια