Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΟΜΑΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΛΑΣ: Η ψευδαίσθηση του... είστε µε εμάς ή µε τους άλλους...


Δημοσιεύουμε κείμενο, που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr: Μπαίνουµε στην διαδικασία να θυµίσουµε µε ποιο τρόπο κάποιοι υπονόµευσαν το µέλλον των αστυνοµικών, κάτι
που συνεχίζουν να κάνουν µε την ίδια αποτελεσµατικότητα. Θα συνεχίσουµε να καταγράφουµε τα γεγονότα και θα αφήσουµε τις διαπιστώσεις για όσους θέλουν και µπορούν να δουν την πραγµατική αλήθεια. Για να δούµε λοιπόν ποιοι ήταν αυτοί που αγκάλιαζαν τους χώρους που οι ίδιοι χρεώνουν σε άλλους;

Αυτό το ενσταντανέ είναι απο συνάντηση της ΠΟΑΣΥ µε την κυρία Δούρου η οποία ανήκει σε συγκεκριµένο πολιτικό χώρο. Εξ αριστερά της κυρίας ΔΟΥΡΟΥ βρίσκεται ο πρώτος στην τάξη αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, ο οποίος ήταν υποψήφιος µε την παράταξη της στον Πειραιά.
Αυτή η συνάντηση πραγµατοποιήθηκε λίγες µέρες πριν τις δηµοτικές και περιφερειακες εκλογές (και µετά φυσικά την καταστροφή στο Μάτι), για ευνόητους ψηφοθηρικούς λόγους. Δηµοκρατικό δικαίωµα αναµφισβήτητο του καθενός να είναι υποψήφιος µε όποιον πολιτικό χώρο επιθυµεί, όµως θα πρέπει οι συνεργάτες του να κάνουν γαργάρα (κατά τα κοινώς λεγόµενα), και στο σπίτι του κρεµασµένου να µην µιλάνε για σκοινί. Δεν θα πρέπει επιπλέον να λησµονούµε τις στενές σχέσεις του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ µε τον προ προηγούµενο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κύριο ΤΟΣΚΑ.
Κοινό µυστικό οι άριστες σχέσεις, αφού το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ τον προσκαλούσε και κατόπιν, µετά την αποχώρηση απο την καρέκλα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στα γενικά συµβούλια και συνέδρια, µε καταγεγραµµένες φιλοφρονήσεις απο την µια και την άλλη πλευρά. Άλλωστε τότε που ήταν στην εξουσία ο συγκεκριµένος υπουργός, ήταν γνωστό της πάσης ότι απο την µια, η ηγεσία-αναλγησία του συνδικαλιστικού κινήµατος της ΕΛ.ΑΣ περνούσε τα µεµονωµένα µικρορουσφέτια και απο την άλλη, ένας απο τους πιο αποτυχηµένους υπουργούς, περνούσε αναίµακτα το µισθολόγιο -βαθµολόγιο-ασφαλιστικό, καταδικάζοντας τον Έλληνα χαµηλόβαθµο αστυνοµικό.
Οταν λοιπόν ο υπουργός Τόσκας ανακοίνωνε το νέο µισθολόγιο, το οποίο θεσµοθετούσε την προσωπική διαφορά λέγοντας ότι οι αστυνοµικοί δεν χάνουν ούτε ευρώ, ο «ικανότατος» Προεδρος των αστυνοµικων το παρουσίαζε και αυτός ως επιτυχία, χρησιµοποιώντας το ίδιο ακριβώς επιχείρηµα «δεν χάνετε ούτε ευρώ», υπονοµεύοντας χωρίς να αντιλαµβάνεται ή αδιαφορώντας, το µέλλον ειδικά των κατώτερων σε αξίωµα αστυνοµικών. Κάτι παρόµοιο µε αυτό που κάνει, ο αναµφισβήτητος ηγέτης των αστυνοµικών την δεδοµένη στιγµή, µε το δώρο του Πάσχα και την εξαίρεση των ένστολων. Άλλωστε, είναι µια µέθοδος, την οποία έχει ξαναχρησιµοποιήσει, και όπως φαίνεται του βγήκε αφού, παρά τα όσα έχασε, κέρδισε τις προηγούµενες εκλογές και ξανάγινε Προεδρος των άτυχων αστυνοµικών.
Ο «κολλητός» λοιπόν του κυρίου ΤΟΣΚΑ, άρα και ο ιδανικός Προεδρος για κάθε κυβέρνηση, (που καταφέρνει να περάσει χωρίς αντίσταση τα πάντα), ανήµπορος να πετύχει πράγµατα και να κερδίσει µε το επιχείρηµα της ικανότητας, χρησιµοποιεί µια αλάνθαστη συνταγή στο χώρο της αστυνοµίας, και προσπαθεί µαζί µε τους αυνεργατες του κάθε αντίπαλο τους να τον κατατάξουν στον πολιτικό χώρο µε τον οποίο οι ίδιοι συνεργάστηκαν (και ο οποίος δεν είναι δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλές χώρος στις τάξεις τις ΕΛ.ΑΣ) ή σε άλλους ακραίους πολιτικούς χώρους, έτσι ώστε να πλήξουν αυτούς που αποτελούν κίνδυνο. Άρα, συντηρούν το επιχείρηµα «αν δεν είστε µε εµάς είστε µε τους άλλους».
Τώρα πως γίνεται κάποιοι µε τους οποίους αρχικά συµπορεύονταν πριν ιδεολογικά να ήταν µια χαρά και αφού πήραν το δικό τους δρόµο, και αντιλήφθησαν την ανικανότητα, ξαφνικά να καθοδηγούνται απο κοµµατικούς µηχανισµούς και ακραίες ιδεολογίες; Είναι ένας γρίφος για σκληρούς λύτες. Οι τρόποι που χρησιµοποιούν γνωστοί, είτε ανώνυµα συκοφαντικά άρθρα απο τους ίδιους µε το πρόσχηµα ότι τα γράφουν αστυνοµικοίφαντάσµατα, είτε µε τοποθετήσεις και ανακοινώσεις απο άτοµα τις οµάδας τους και σχολιασµούς σε µέσα κοινωνικής δικτύωσης απο προφίλ κατευθυνόµενα η ψεύτικα. Ανόητη και συκοφαντική επιχειρηµατολογία ανθρώπων που δεν µπορούν πια να πείσουν τους Αστυνοµικούς, όµως φρόντισαν να φτιάξουν ένα συνδικαλιστικο σύστηµα συγκοινωνούντων δοχείων για να διατηρούν την παντοδυναµία τους, πείθοντας τους εκλεγµένους εκπροσώπους των αστυνοµικών.

Μεγάλη η ευθύνη όσον συντηρούν αυτό το σύστηµα. Ευθύνη που θα πρέπει να αποδίδουν οι αστυνοµικοί µέλη των πρωτοβάθµιων ενώσεων, όταν καλούνται να εκλέξουν ανθρώπους που θα τους εκπροσωπούν, και µε την σειρά τους θα επιλέξουν την ικανότερη ηγεσία για το δευτεροβάθµιο συνδικαλιστικο όργανο των αστυνοµικών. Την ικανότερη που θα πετύχει για τους αστυνοµικούς πράγµατα, και όχι αυτή που θα υποσχεθεί στους εκπροσώπους τους θέσεις και προσωπικές απολαβές.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια