Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Πλήρης απεμπλοκή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από τα ΚΥΤ μεταναστών και προσφύγων


Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε υπογραμμίσει και αποδεικνύεται στην πράξη, ότι η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας υπαγορεύτηκε από ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, που καμία σχέση δεν έχουν με τα
συμφέροντα των προσφύγων και των μεταναστών, γι' αυτό και σήμερα οδηγούν σε νέο μεγαλύτερο αδιέξοδο.
Στα πλαίσια αυτά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στις 20 Γενάρη 2020, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Ενάντια στην πολιτική εγκλωβισμού και καταστολής της ΕΕ: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».
Το ΚΚΕ και σε αυτή την εκδήλωση κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και μετανάστες και ορισμένες από αυτές είναι:
Να κλείσουν όλα τα hot spot και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο - φυλακή.
Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους.
Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε πλήρως στελεχωμένες με υποδομές και προσωπικό, κρατικές υπηρεσίες, με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών, χωρίς καμία ανάμειξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και ιδιωτών.
Με πρόσφατο έγγραφό της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), επαναφέρει το αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα Κέντρα Υποδοχής – Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Ταυτόχρονα εκφράζει τις εύλογες ανησυχίες της, ειδικότερα μετά την έξαρση του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα, καθόσον στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ πιθανόν να έρχονται σε επαφή με πιθανούς φορείς του ιού.
Επίσης επισημαίνουν τον κίνδυνο το εν λόγω προσωπικό να έρχεται σε επαφή με στελέχη των τοπικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά μάλιστα και τα επίσημα θετικά κρούσματα, στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Ριτσώνα και Μαλακάσα, είναι πολύ πιθανόν κρούσματα να εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα hot spot σε όλη τη χώρα.
Ακόμη η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) στο έγγραφό της, ζητάει την άμεση διακοπή διαθέσεων και αποσπάσεων συνολικά του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στα hot spot. Τονίζει μάλιστα μέχρι να υλοποιηθεί το μέτρο αυτό, η κυβέρνηση να καθιερώσει διαδικασίες προληπτικής καραντίνας, στα στελέχη που απασχολούνται σε αυτά, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη προστασία όλων αυτών περιοχών και των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:
Την πλήρη απεμπλοκή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από τα Κέντρα Υποδοχής – Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) μεταναστών και προσφύγων;
Την καθιέρωση διαδικασιών προληπτικής καραντίνας στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που απασχολούνται στα Κέντρα Υποδοχής – Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) μεταναστών και προσφύγων;

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια