Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί δεν μετρούν κοινωνικά κριτήρια στην πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών - κείμενο αναγνώστη


Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr: Με μεγάλη προσπάθεια κι επαγγελματισμό από πλευράς του Πυροσβεστικού Σώματος, παρακολουθούμε τον τελευταίο μήνα την διαδικασία
πρόσληψης πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης. Είναι ένα τιτάνιο εγχείρημα των στελεχών του ΠΣ πανελληνίως, αφού εν μέσω πανδημίας, δέχονται ταχυδρομικώς και προχωρούν αιτήσεις υποψηφίων για να καλύψουν τις προκηρυσσόμενες θέσεις. Μάλιστα έχουν αλλάξει ήδη και οι διαδικασίες ενστάσεων οι οποίες εναρμονισμένες με το καθεστώς του COVID 19, γίνονται μονο μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
Αυτό που μας ξενίζει στην όλη αυτή υπέρμετρη προσπάθεια, είναι η καινοτομία της προκήρυξης να επιλέγουν οι επιτυχόντες αυτής τις προκηρυσσόμενες θέσεις, μόνο με βάση τα μόρια που συνέλεξαν σύμφωνα με την προκήρυξη, κι όχι με κοινωνικά ή άλλα κριτήρια π.χ. εντοπιότητας. Δε μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο ένας οικογενειάρχης με 2 ή 3 ανήλικα τέκνα, ή με μόνιμη κατοικία σε ένα μέρος π.χ. νησί που υπάρχουν θέσεις προς καλυψη, να υπολείπεται ενός νεότερου, άγαμου, χωρίς μόνιμη κατοικία, που απλά έκανε την αίτηση του από οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας. Ιδίως εν μέσω πανδημίας, η δυνατότητα ένας πατέρας ή μια μάνα να πρέπει να μετακομίζει το μισό χρόνο σε κάποιο άλλο μέρος του νομού του, ιδιαίτερα σε άλλο νησί, είναι το λιγότερο επικίνδυνο κι άδικο. Θεωρώ ότι υπάρχει χρόνος από πλευράς του Αρχηγείου του ΠΣ, να άρει τη συγκεκριμένη αδικία και να εκδώσει έγκαιρα μια διευκρινιστική διαταγή, στην οποία θα δίνει το δικαίωμα να προηγούνται στην επιλογή των θέσεων από τους επιτυχόντες, οι έχοντες ανήλικα τέκνα και οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Εξάλλου το διακύβευμα είναι διπλό. Να μην κινδυνέψει κανείς από την πανδημία και να μην μείνουν εκ νέου κενές θέσεις από την προκήρυξη τούτη. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια