Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Άσχημη η κατάσταση στο Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι Ξάνθης

Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας: Οι φαντάροι από το Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη διαμαρτύρονται με επιστολή τους και εκφράζουν τη
δυσαρέσκειά τους για τις συνεχείς εκκλήσεις, από τη μεριά της κυβέρνησης για την «ατομική ευθύνη και συμμόρφωση». Η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στη μονάδα τους, αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης, όταν στη μονάδα τους δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς και επαρκείς χώροι καραντίνας για τα πιθανά κρούσματα, ενώ μεγάλες είναι και οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.
Στην επιστολή τους τονίζουν ότι αντισηπτικά στη μονάδα είδαν μόνο, όταν πριν από λίγες ημέρες ανώτατος αξιωματικός επισκέφθηκε τη μονάδα. Οι μάσκες είναι σε έλλειψη, ακόμη και σε ορισμένα εστιατόρια. Υπάρχει έντονος συγχρωτισμός στους θαλάμους και στο φαγητό, καθώς και ελλείψεις υπάρχουν και στα είδη υγιεινής.
Επισημαίνουν ακόμη ότι υπάρχει ανυπαρξία ελέγχων για την υγεία των στρατευμένων, ενώ δε γνωρίζουν πόσοι στρατευμένοι και στελέχη έχουν νοσήσει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:
Για να υπάρξουν τα αναγκαία υλικά και μέσα προστασίας στη μονάδα μόνιμα και όχι μόνο κατά την διάρκεια επιθεώρησης της μονάδας;
Για να υπάρξουν αξιοπρεπείς χώροι για τη φιλοξενία πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού;
Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος
Παφίλης Θανάσης
Στολτίδης Λεωνίδας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια