Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνδικαλιστικές ιδιοποιήσεις και καπηλεία για τις αποζημιώσεις αστυνομικών

Διαβάσαμε πολύ πρόσφατα ανακοίνωση ομοσπονδίας αστυνομικών, πως με δική της παρέμβαση λύθηκε το ζήτημα των πιστώσεων σε λογαριασμούς αστυνομικών, για τις
ειδικές αποζημιώσεις σε αποσπασμένους υπηρετούντες σε νησιά και Έβρο.

Και θυμηθήκαμε τις απεγνωσμένες επιστολές ή τα μηνύματα αστυνομικών στο bloko.gr που μας ζητούσαν προώθηση της υπόθεσης και ενημέρωση για το τί μέλλει γενέσθαι. Σχεδόν στον καθένα ξεχωριστά (γνωρίζουν αυτοί) δίναμε ενημέρωση απαντώντας στα περίπου καθημερινά μηνύματα τους για το πού βρισκόταν ανά διαστήματα η δρομολόγηση του ζητήματος, με την υπόμνηση πάντα ότι κόλλησε στις καταγεγραμμένες απουσίες αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου ανάπτυξης εξαιτίας του ιού.

Δεν ξέρουμε σε ποιες κινήσεις προχώρησαν οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας, παρά μόνο ότι για το όλο θέμα, εξέδωσαν μία και μοναδική ανακοίνωση. Αυτή της οικειοποίησης της επίλυσης του προβλήματος. 

Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι πως υπήρξαν συγκεκριμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες που πίεσαν κι έτρεξαν τις διαδικασίες με απανωτές τηλεφωνικές επικοινωνίες στο ΥΠΑΝ, όπως μεταξύ άλλων ο γ.γ. δημόσιας τάξης, ο αρχηγός, ο επιτελάρχης και ο επικεφαλής αρμόδιας οικονομικής υπηρεσίας που είναι μάλιστα και συνδικαλιστής ΠΟΑΞΙΑ).  

Είναι άδικο και εκφεύγει της συνδικαλιστικής εντιμότητας η ιδιοποίηση της δουλειάς άλλων.


ΥΓ: Υπήρξαν και άλλοι συνδικαλιστές, όπως και συγκεκριμένη αλλά αποκεντρωμένη ομοσπονδία, που και εισηγήσεις έκανε και ερωτήσεις και ενημερώσεις. Δεν το διατυμπάνισε όμως.




του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια