Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτομαγιά στους… κήπους! Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ… "δεν πιάνουμε τον Μάη"

Πρωτομαγιά στους… κήπους! Το επιχειρησιακό σχέδιο… "δεν πιάνουμε τον Μάη" είναι το τελευταίο μεγάλο στοίχημα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή διασποράς του
κορωνοϊού.
Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, μέτρα… Πάσχα θα ληφθούν σε ηπιότερη μορφή και την Πρωτομαγιά. Στην "μάχη" της… μαργαρίτας θα ριχθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί για την αποτροπή συνωστισμού και άσκοπων μετακινήσεων, με περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα της Αττικής. Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και πάλι τα
DRONES αλλά και ηχογραφημένα ηχητικά μηνύματα και συστάσεις από τα μεγάφωνα των περιπολικών.
Εντατικοί θα είναι για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί έλεγχοι σε Εθνικές Οδούς, Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.ά..
Σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν μεγάλοι ορεινοί όγκοι της Αττικής με "μπλόκα" σε… βουνά, πάρκα και θάλασσα. Σε "κλοιό" θα τεθούν, Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός, παραλιακή ζώνη και ο Πειραιάς.
Ενδέχεται να υπάρξει και πάλι αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων από περιοχή σε περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως είδαμε το Πάσχα και ενεργοποίηση του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ στις περιπτώσεις αναίτιας μετακίνησης σε άλλη περιφερειακή ενότητα από αυτή της διαμονής. Θα γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιπτώσεις συνωστισμού και βεβαιώσεις προστίμων. Άρα και πάλι μπλόκο σε εξοχικά και οικογενειακά σπίτια περιφερειακά της Αττικής.
Σε αυτό το πλαίσιο θα είναι ακόμη εντονότεροι οι έλεγχοι στους δρόμους της πρωτεύουσας για τον εντοπισμό άσκοπων μετακινήσεων, και αποτροπής εσωτερικής-αστικής πρωτομαγιάτικης "εξόδου".


Παναγιώτης Σπυρόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια