Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διπλάσιο πρόστιμο το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα

Αυστηροποίηση των ελέγχων σε οδικούς άξονες, αλλά και στις γειτονιές σε όλη την χώρα προανήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Διπλασιάσμο του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση απο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, το μέτρο λαμβάνεται για εκείνους τους λίγους που εμφανίζονται έτοιμοι να μην πειθαρχήσουν στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχουν ως στόχο την αποτροπή εξάπλωσης της επιδημίας.
Παράλληλα, θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι τόσο στα μεγάλα οδικά δίκτυα όσο και σε όλες τις περιοχές, ώστε να εντοπιστούν παραβάτες, τονίζοντας ότι παύουν για το εν λόγω διάστημα να ισχύουν ορισμένοι απο τους λόγους για τους οποίους επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση η μετακίνηση, ώστε να μην χρησιμοποιηθεί ως τέχνασμα απο επιτήδειους που θέλουν, αγνοώντας τα μέτρα και τις εκκλήσεις, να βρεθούν με συγγενείς και φίλους για την Ανάσταση και το Πάσχα
Όσον αφορά στη μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη (Β4), επιτρέπονται μόνο δύο άτομα ανά αυτοκίνητο και οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς. Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό και αφαίρεση πινακίδων ενώ στον συνοδηγό 150 ευρώ.
Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι για τις μετακινήσεις ασθενών απο την επαρχία στην Αθήνα, για ακτινοθεραπείες, η ΓΓΠΠ έχει μεριμνήσει για καταλύμματα στην Πρωτεύουσα. Απαιτείται η επικοινωνία του προϊσταμένου του τμήματος ακτινοθεραπείας με την ΓΓΠΠ στο τηλέφωνο 2103248098 για την ανάγκη στέγασης του ασθενούς. Ο ασθενής θα πρέπει να έχει ανα χείρας τη βεβαίωση του νοσοκομείου για τη διάρκεια της θεραπείας.

Κάλεσε τέλος τους πολίτες. κυρίως τους ηλικιωμένους, να μην συνοστίζονται στα λογιστικά γραφέια για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Υπςενθύμισε ότι η δήλωση γίνεται ηλεκτρονικά και το μόνο που χρειάζεται είναι η τηλεφωνική επικοινωνία του φορολογούμενου με τον λογιστή

πηγή: ant1news.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια