Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί φέρεται πως υποστηρίζει ο αστυνομικός για το επεισόδιο στην Μιχαλακοπούλου


Μέχρι σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ο αστυνομικός που εμφανίζεται στο βίντεο να πρωταγωνιστεί σε σκηνή βιαιοπραγίας πολίτη, δεν έχει
παρουσιαστεί ακόμη στους αδιάφθορους για να καταθέσει, καθώς όπως οι ίδιες πηγές σημειώνουν, η εντολή ανάθεσης της έρευνας στις εσωτερικές "έφτασε" χθες το απόγευμα. Το σίγουρο είναι, όπως έχει διαπιστωθεί, εξ' ου και η ανακοίνωση του αρχηγείου, επέβαινε σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα καταχωρημένη -το πιθανότερο- στη γενική επισήμων.

Οι πληροφορίες που δημοσιοποιούμε, προέρχονται από συναδέλφους του αστυνομικού με την αχαρακτήριστη συμπεριοφορά, οπότε διατηρούμε τις δέουσες επιφυλάξεις, μέχρι να καταγραφεί επίσημα η θέση του.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο αστυνομικός στους συναδέλφους του, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν αντιλήφθηκε πως ο αναβάτης της μοτοσικλέτας τον οποίο εμφανίζεται να κακοποιεί, δεν βγήκε από την Ξενίας όπως έχει αφεθεί να εννοείται, αλλά τον ακολουθούσε κατά μήκος της διαδρομής του με κατάληξη την Μιχαλακοπούλου και τη συγκεκριμένη συμβολή της, όπου και αποφάσισε να τον ελέγξει. Κάποια στιγμή, ο μοτοσικλετιστής, υποστηρίζει, τον εξύβρισε έχασε την ψυχραιμία του κι έγινε ότι έγινε και πως μετανιώνει για την συμπεριφορά του.

Διευκρίνισε δε πως την επίμαχη ώρα, δεν ήταν σε συνοδεία του προσώπου στο οποίο έχει διατεθεί, γεγονός που φαίνεται σύμφωνα με άλλες πηγές να έχει τουλάχιστον αληθοφανή βάση, καθώς δεν υπάρχει καταγεγραμμένη μετακίνηση εκείνη την ώρα του παράγοντα στο οποίο υπηρεσιακά είναι διατεθειμένος. Σημειώνουμε πως ούτε στο βίντεο έχει καταγραφεί προπορευόμενο όχημα που να παραπέμπει σε συνοδεία, αλλά γίνεται αναφορά. Στην περιοχή ωστόσο υπάρχουν καταστήματα με κλειστά κυκλώματα, μεταξύ των οποίων και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, από τα οποία -εάν αναζητηθούν- ίσως προκύψει κάτι επιπλέον.

Σημειώνουμε ότι στην ανακοίνωση του αρχηγείου γίνεται για λόγος για ανάθεση έρευνας στους αδιάφθορους αναφορικά "με επεισόδιο αστυνομικού". Στο βίντεο εάν και φαίνεται η παρουσία και δεύτερου ατόμου με συμμετοχή στο επεισόδιο (κατευναστική ή όχι) δεν προκύπτει ή δεν επιβεβαιώνεται ακόμα αν πρόκειται για αστυνομικό, όπως τουλάχιστον πιθανολογήθηκε. 

Επίσης, δεν γίνεται λόγος για το εάν εκείνη την ώρα συνόδευε τον παράγοντα που ήταν εντεταλμένος ν' ακολουθεί ή κάποιον άλλο, εκτός ... πρωτοκόλλου, καθώς σύμφωνα με τα άτομα που προώθησαν και ανέβασαν το βίντεο, συνοδεία υπήρξε, αν και σε πρώτο χρόνο ο αστυνομικός φέρεται ότι το αρνείται. Λέει όμως την αλήθεια, ή αν θα διατυπωθούν τελικά όλα αυτά, την κρύβει;    

Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να καταγραφεί η άποψη του μοτοσικλετιστή που έγινε θύμα αστυνομικής βίας, ή άλλων αυτοπτών μαρτύρων, ούτως ώστε όλος ο καμβάς της έρευνας να είναι ολοκληρωμένος και να μην επιδέχεται αμφισβήτησης. 




του Γιώργου Καραϊβάζ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια