Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Περίσσεψε η κυβερνητική υποκρισία για τους αστυνομικούς

Ανακοίνωση τής Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών: Περίσσεψε η κυβερνητική υποκρισία για τους αστυνομικούς! Αυτοί τους οποίους τα κυβερνητικά στελέχη αποκαλούσαν «ήρωες του
Έβρου». Αυτοί που η κυβέρνηση τους έκοψε τις άδειες, προκειμένου να είναι όλοι- ακόμη και οι σπουδαστές της Αστυνομικής Ακαδημίας- στην πρώτη γραμμή για τον έλεγχο της επιβολής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.
Αυτοί που δεν ‘’μένουμε σπίτι’’ αλλά βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους.
Αυτοί που εκτελούν τα καθήκοντά τους χωρίς ατομικά μέσα προστασίας ή τα αγοράζουν από το υστέρημά τους, επειδή η υπηρεσία τους δεν διαθέτει ή είναι ανεπαρκή.
Αυτοί που πρέπει να αντιμετωπίσουν περιστατικά με πρόσωπα ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού.
Αυτοί που είναι αναγκασμένοι να κάνουν προανακριτικές πράξεις και μεταγωγές χωρίς να διαθέτουν ειδικές στολές προστασίας και κατάλληλα οχήματα.
Αυτοί  που είναι υπεύθυνοι για την επιτήρηση ακατάλληλων και επικίνδυνων για την υγεία κάθε προσώπου, χώρων κράτησης, χωρίς τα στοιχειώδη μέσα.
Αυτοί που έχουν αφεθεί στην τύχη τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επειδή το κράτος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Αυτοί που πρέπει να δεχτούν πολίτες στις υπηρεσίες τους, να ελέγξουν πολίτες στους δρόμους και να γυρίσουν στα σπίτια τους υγιείς για να μη διασπείρουν τον κορονοϊό στη γυναίκα, τα παιδιά τους , την οικογένειά τους.
Αυτοί που βρίσκονται σήμερα σε καραντίνα επειδή έκαναν τα καθήκοντά τους.
Αυτοί που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία επειδή λόγω της υπηρεσίας τους, ασθένησαν από τον κορονοϊό και δίνουν τη δική τους προσωπική μάχη.

Όλοι αυτοί οι αστυνομικοί, διαχρονικά αναλώσιμοι για τις κυβερνήσεις, δεν δικαιούνται το αυτονόητο. Να τους συμπεριλάβει η κυβέρνηση της ΝΔ σε εκείνους που δικαιούνται το έκτακτο δώρο Πάσχα, όπως προκύπτει από την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 30-3-2020. Είναι  μέγιστη κυβερνητική υποκρισία, που δεν μπορούν να την καλύψουν με έωλα επιχειρήματα και μεγαλοστομίες για ιδανικά, τα φερέφωνα του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο των αστυνομικών.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, οι απόστρατοι αλλά όχι απόμαχοι των αγώνων συνάδελφοί σας, έγκαιρα με ανακοίνωσή μας, είχαμε απαιτήσει τη χορήγηση του έκτακτου δώρου και στους αστυνομικούς, όπως και στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας (για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους νοσηλευτές ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους!).

Συνάδελφοι αστυνομικοί,
Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και υγεία αυτές τις δύσκολες μέρες. Ιδιαίτερα, ευχόμαστε στους συναδέλφους που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό να βγουν σύντομα νικητές και να επανέλθουν υγιείς στις οικογένειές τους. Στον αγώνα ενάντια  στον κορονοϊό και στις συνέπειες που έχουν προκύψει λόγω των άδικων και αντιλαϊκών αποφάσεων της κυβέρνησης, δεν είναι κανένας μόνος!
ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια