Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αστυνομία στο κυνήγι του σουβλιστού οβελία

Θα ήταν οπωσδήποτε μία από τις πιο γκροτέσκο παρωδίας στην ιστορία ανασκόπησης του κορονοϊού. Η αστυνομία, μέσω των αρμόδιων γραφείων ανά την
Επικράτεια θα είχε εκδώσει δελτία Τύπου, στα οποία θα παρέθετε στατιστικά στοιχεία για το πόσοι οβελίες εν τω άμα και το θάμα κατασχέθηκαν πάνω από κάρβουνα πυροστιές, καθώς επίσης και πόσα σύνεργα όπτησης μπήκαν στα τμήματα πειστηρίων. Την ίδια ώρα, οι επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων θα έκαναν διαγκωνισμό παραγωγικότητας. 


Ήταν από την αρχή η διακίνηση της ιδέας ένα πρωτοποριακό έγγραμα. Ικανό να πυρπολήσει μέσα από την κνίσα του την γενική καλή προσπάθεια. Θα ήταν επιθεωρησιακή τροφή. Και όσοι την υποστήριξαν εκκεντρικοί παλιάτσοι κι αρλεκίνοι. 

Ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική. Το μήνυμα που επιχειρήθηκε να δοθεί μέσα από την αυταπάτη και φενάκη, ήταν σωστό. Ο τρόπος ήταν λάθος. Το μήνυμα ήταν και παραμένει όχι ευκαιριακός συνωστισμός προς τέρψη των παραδοσιακών εθιμικών αξιών. Κι αυτό ως τέτοιο πρέπει να δουλευτεί ακόμη για να πειστούν και οι έσχατοι πως οι παραινέσεις από τα πάνω για τον επιδημιολογικό εφιάλτη δεν είναι παίξε γέλασε. Ο κίνδυνος να επιτευχθεί ο τελευταίος ευφημισμός ήταν η απαγόρευση και η δημιουργία μίας νέας γενιάς ... "αντιστασιακών".



του Γιώργου Καραϊβάζ  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια