Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νίκος Κορομηλάς: Αστυνομικοί συνδικαλιστές ή κυβερνητικοί εκπρόσωποι;

Κείμενο τού Νίκου Κορομηλά, συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ: Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε τον απόλυτο παραλογισμό με συνδικαλιστικές ανακοινώσεις που περιέχουν λίγο από όλα. Κάποιοι,
λειτουργώντας ως «κυβερνητικοί εκπρόσωποι», από τη μια υποστηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν είναι ώρα για χρήματα (προφανώς για αυτούς η ώρα θα έρθει όταν η οικονομία θα «ματώνει»), ενώ από την άλλη δηλώνουν σαφέστατα ότι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να ζητούν γιατί το θεωρούν επαιτεία.
Είναι προφανές ότι μπαίνουμε σε μια άλλη φάση του συνδικαλιστικού κινήματος κατά την οποία, σύμφωνα με τους ανωτέρω, οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας δεν θα πρέπει να διεκδικούν οικονομικές αξιώσεις, γιατί θεωρούν ότι το να ζητάει ένας ένστολος συνδικαλιστής αποτελεί ξεκάθαρη επαιτεία και επιπλέον οποίος ζητάει υπονομεύει τους αγώνες.
Εγώ θα ήθελα σεβόμενος πάντα την άποψη του καθενός, να τους ρωτήσω ευθέως: Θεσμικά θέματα μπορούμε να διεκδικούμε ή μήπως θεωρηθεί κι αυτό γραφικότητα;
Ή καλύτερα θα τους συνιστούσα να δίνουν αυτοί τις κατευθύνσεις για το τι πρέπει να ζητάμε και τι όχι.
Άλλωστε μέχρι τώρα που τις έδιναν κερδήθηκαν κατά γενική ομολογία τα «πάντα».
Κλείνοντας, όπως φαίνεται ο κ. Πρωθυπουργός μετά την «επαιτεία» κάποιων λίγων θα δώσει κάτι, (προς ενίσχυση των Αστυνομικών που αυταπόδεικτα βρίσκονται όλο αυτόν τον καιρό στην πρώτη γραμμή).
Η πράξη αυτή όταν έρθει θα έχει και συμβολικό χαρακτήρα (πέραν του οικονομικού) γιατί θα δείξει την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας στους ανθρώπους που έχουν ορκιστεί να επιβάλουν τους Νόμους που η ίδια έχει θεσπίσει.
Θα λειτουργήσει ως «ένεση ηθικού» σε όλους τους συναδέλφους μου που αισθάνονται ακόμα μια φορά ότι η Πολιτεία τους ξέχασε.
Υ.Γ. 1.: Προτείνω σε όλους αυτούς τους συνδικαλιστές που δεν είναι «επαίτες» να μην δεχτούν το οικονομικό βοήθημα ή να το επιστρέψουν αμέσως κρατώντας χαρακτήρα.
Υ.Γ. 2.:Όταν βάζεις πάνω όλα το προσωπικό σου συμφέρον και τις βλέψεις σου για το αύριο, «βράσε όρυζα».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια