Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χίος: Σε δίκη τον Δεκέμβριο ο ιερέας που τέλεσε λειτουργία με ανοιχτές πόρτες


Σε τακτική δικάσιμο, στις 3 Δεκεμβρίου, παραπέμφθηκε να δικαστεί, μετά την απολογία του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, ο ιερέας του ναού της Ευαγγελίστριας της πόλης της Χίου.

Συνελήφθη το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου μετά την πρωινή θεία λειτουργία, την οποία πραγματοποίησε με ανοιχτές πόρτες και μεγάφωνα. Παραβιάζοντας, δηλαδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί απαγόρευσης συναθροίσεων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Στον ιερέα επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Σε τακτική δικάσιμο στις 5 Νοεμβρίου παραπέμφθηκε να δικαστεί και μια γυναίκα που συνελήφθη στην ίδια εκκλησία, κατηγορούμενη για επίθεση και εξύβριση αστυνομικών οργάνων.

Η γυναίκα αποπειράθηκε να μπει στον ναό την ώρα της λειτουργίας της πρώτης Ανάστασης, όταν οι πόρτες ήταν ανοιχτές, ωστόσο εμποδίστηκε από αστυνομικούς. Στο επεισόδιο επενέβη ο ιερέας του ναού, που βγήκε έξω, κατηγορώντας κυβέρνηση και Ιεραρχία για το κλείσιμο των εκκλησιών και το επεισόδιο. Ακολούθησε η προσαγωγή και του ιερέα του ναού, η οποία στη συνέχεια μετετράπη σε σύλληψη.

Όπως έγινε γνωστό, ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, ανακοίνωσε την αντικατάσταση του ιερέα για σήμερα, βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, από τον πρωτοσύγκελο της τοπικής Μητρόπολης.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια