Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανοίγουν δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία – Διάγγελμα Μητσοτάκη για το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας – πιθανότατα τη Δευτέρα, 27 Απριλίου – θ’ ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών
μέτρων, το οποίο, όμως, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, θα ξεδιπλωθεί σταδιακά και σε βάθος χρόνου.
Το διάγγελμα Μητσοτάκη ανακοίνωσε κατά τη σημερινή (21.04.2020) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του newsit.gr και τονίζοντας ότι έως τότε όλα τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά.
«Στόχος είναι το σχέδιο να ανακοινωθεί στο σύνολό του ώστε όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, να σχεδιάσουν την επιστροφή, τη δική τους και των οικογενειών τους και των επιχειρήσεών τους, στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες που είχαν πριν τα περιοριστικά μέτρα», είπε ο Στέλιος Πέτσας. Ένα μέρος του σχεδίου, είπε, «περιλαμβάνει και την χρήση των tests και για την ταχεία διάγνωση του κορονοϊού και των tests αντισωμάτων».
Για την Πρωτομαγιά επανέλαβε ότι η «θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί (…) θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών όπως θα αποτυπωθούν στο σταδιακό σχέδιο μετάβασης που θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς το επόμενο χρονικό διάστημα. Όλοι θα κινηθούμε με σχέδιο, συγκροτημένα, για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα» είπε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πράγματι η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυτό το σχέδιο μετά τη θετική ανταπόκριση των πολιτών στα μέτρα τις ημέρες του Πάσχα και την πτωτική πορεία των κρουσμάτων, αλλά απέφυγε να πει εάν το σχέδιο αυτό θ’ αρχίσει να ξεδιπλώνεται από τις 4 Μαΐου.
Ανακοίνωσε, όμως, οριστικά ότι από την ερχόμενη Δευτέρα (27.04.2020) η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα θα ξεκινήσει συμβολικά από τη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, όπως επίσης το newsit.gr παρουσίασε, θ’ ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία και οι γραμματείες των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων για τις λεγόμενες «συναινετικές προσημειώσεις», δίχως τη συμμετοχή των διαδίκων.
Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας επιβεβαίωσε εμμέσως ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν περιορισμοί στις μετακινήσεις για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και ότι πρώτα θ’ ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα και πάντοτε με αυστηρά μέτρα πρόληψης, προστασίας και υγιεινής.
Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε, εξάλλου, ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή και θ’ απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τα voucher για τους επιστήμονες. Εν όψει, μάλιστα, της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο με τηλεδιάσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης θα συνομιλήσει σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, επίσης, ότι μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης για το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα είναι η διεξαγωγή τεστ στον πληθυσμό ανάλογα με τις δυνατότητες που υπάρχουν, τόσο για την έγκαιρη διάγνωση του κορονοϊού όσο και για τα αντισώματα, ενώ χαρακτήρισε «σύνθετη άσκηση» την επαναλειτουργία των σχολείων και παρέπεμψε στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες θα ληφθούν μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών της υγείας.
Διέψευσε, τέλος, σενάρια καθιέρωσης υποκατώτατου μισθού ή μονιμοποίησης των έκτακτων ρυθμίσεων για τις εργασιακές σχέσεις μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως σοβαρή εξέλιξη τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες στο Κρανίδι, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις για μέτρα από τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά κατά την απογευματινή ενημέρωση.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια