Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ - Προτεραιότητα ΜΑΤ και ΥΜΕΤ - Η συνδικαλιστική αταξία του ... Φρίντριχ

Την ώρα που οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ πασχίζουν κι αγωνίζονται για το επίδομα με αμετάπτωτα νοοατροποποίητες διαδικασίες, η ηγεσία -πολιτική και φυσική- δρομολογεί
ενισχύσεις και θωράκιση του αστυνομικού προσωπικού  σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα σε βάθος χρόνου.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν πως πέρα από την σημαντική ενίσχυση του στόλου των οχημάτων, βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια ατομικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού ύψους περίπου 40.000.000 ευρώ, με προτεραιότητα την θωράκιση ΜΑΤ και ΥΜΕΤ.

Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα εξασφαλιστούν περίπου 22.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα, καθώς και πληθώρα άλλων υλικών χρήσης για την ατομική προστασία και ασφάλεια του αστυνομικού προσωπικού.

Παράλληλα, συνεχίζεται η σε ανά τακτά χρονικά διαστήματα χορήγηση ειδών υγιεινής και μάλιστα με αναλογικά κριτήρια κινδύνου περιοχής στις γενικές διευθύνσεις, καθώς εξαιτίας των ενεργειών που προηγήθηκαν κι εξακολουθούν να συντελούνται, υπάρχει μεγάλο αποθεματικό σε αντισηπτικά, μάσκες και γάντια.

Αν μη τί άλλο, ενώ στην άλλη πλευρά επικρατεί η ... αταξία του Φρίντριχ, στην ηγεσία σπεύδουν και δρομολογούν καταστάσεις για τη μεγαλύτερη δυνατή εξασφάλιση του αστυνομικού, ενώ δεν ξεχνούν τις βασικές προτεραιότητες και για την οικονομική του ενίσχυση, που δεν περιορίζεται σε ένα εφάπαξ αναλώσιμο επίδομα, αλλά για την υπαγωγή του επαγγέλματος στην κατηγορία του επικίνδυνου. Ακόμα όμως είναι νωρίς.



του Γιώργου Καραϊβάζ    


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια