Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γρηγόρης Ευαγγέλου: Ενώ οι άλλοι κερδίζουν, εμείς χάνουμε

Κείμενο τού Γρηγόρη Ευαγγέλου, συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ: Ο όρος συνδικαλισμός έχει αρχαιοελληνική προέλευση από το “συνδικάτο” που σημαίνει συνήγορος, υπερασπιστής. Ως
υπερασπιστές λοιπόν οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε και όχι να διαχωρίζουμε.
 Ενώ μέχρι τώρα η συνδικαλιστική ηγεσία μας παρότρυνε  να δείξουμε υπευθυνότητα για να μην διχάσουμε τους εργαζόμενους του Δημοσίου διεκδικώντας κάποιο έκτακτο επίδομα,(οι διεκδικήσεις χαρακτηρίστηκαν ως μικρό συνδικαλίστηκες σκοπιμότητες!), κάποιοι  ξεκίνησαν δίχως λόγο διαχωρισμό στο ίδιο το προσωπικό της αστυνομίας! Αυτή την φορά σε μάχιμους και μη,  σε αστυνομικούς που κινδυνεύουν από τον ιό και σε αυτούς που δεν κινδυνεύουν παριστάνοντας και τους  λοιμωξιολόγους.  
Οι Διαβιβαστές, οι Αξιωματικοί Υπηρεσίας, Οι  αστυνομικοί της σήμανσης,  της έκδοσης  διαβατήριων, ταυτοτήτων, των γραμματειών  τροχαίας ,ασφαλείας, δεν κινδυνεύουν? Δεν παίρνουν μέρος στα μέτρα? Εργάζονται σε αποστειρωμένο περιβάλλον?? Ακούσατε τους εκπροσώπους εργαζόμενων υγείας να ζητούν διαχωρισμό μεταξύ των διοικητικών υπάλληλων ?Μεταξύ των ιατρών ανά ειδικότητα ?
 Κάθε υπηρεσία έχει τον δικό της κίνδυνο, πίεση και ευθύνη. Είναι άδικος αυτός ο διαχωρισμός, όταν όλοι οι Αστυνομικοί είναι υπάλληλοι γενικών καθηκόντων, όταν σε πολλές  περιπτώσεις βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις  είτε παρά την θέληση τους, είτε λόγο προβλημάτων υγείας  και με μια διαταγή μετακινούνται οπουδήποτε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Στην επαρχία τουλάχιστον, πολλοί από αυτούς, στελεχώνουν διμοιρίες υποστήριξης εβρισκόμενοι ακόμη και τώρα στην 1η γραμμή στον Έβρο, ενώ εκτελούν ανελλιπώς μέτρα σε κάθε περίσταση. Αντί λοιπόν να τα βάζουμε με τους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτές  τις υπηρεσίες, ας τα βάλουμε με αυτούς που μας ¨φόρτωσαν¨ κάθε είδους  πάρεργο αυξάνοντας αναγκαστικά αυτές τις θέσεις.
Φτάνει πια η , η εσωστρέφεια και η συνδικαλιστική «αυθεντία» των χιλιάδων «μάχιμων» ψήφων των Αθηνών που μόνο ήττες φέρνει. Φτάνουν πια οι διαχωρισμοί και οι εξαιρέσεις. Όλοι είμαστε συνάδελφοι. Αυτοί που διαχωρίζουν τους αστυνομικούς  ακόμη και της ίδιας τους της υπηρεσίας , ενδεχόμενος εύκολα αύριο θα διαχωρίσουν και αυτούς μεταξύ Αθηνών και Επαρχίας.
Τα τελευταία γεγονότα, ανέδειξαν το έργο και την σημαντικότητα της αστυνομίας, απέδειξαν πως  είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτείας,  μας ένωσαν με την κοινωνία της οποίας χρόνια παλεύουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε κομμάτι, ήταν ανάγκη ΤΩΡΑ που όλοι  αναγνωρίζουν το εργο της ΕΛ.ΑΣ,  να αρχίσει ο διαχωρισμός μεταξύ μας? Τώρα είναι η ώρα διεκδικήσεων και όχι διαχωρισμών.
 Σε τυχόν έκτακτο βοήθημα δεν πρέπει κανείς συνάδελφος να εξαιρεθεί, το αν θα δοθεί επίδομα μάχιμης  υπηρεσίας  είναι άλλο θέμα και κανείς δεν διαφωνεί.
Υ.Γ1 Αν δεν αναγνωριστεί  τώρα το επικίνδυνο – ανθυγιεινό, αν δεν δοθεί τώρα στους αστυνομικούς  έκτακτο  επίδομα μετά την προσπάθεια στον Έβρο, στο μεταναστατευτικό, και την συμβολή κατά της εξάπλωσης του covid19, πότε θα δοθεί ?
Υ.Γ2 Ενώ εμείς δείχναμε υπευθυνότητα και δεν διεκδικούσαμε, οι εργαζόμενοι άλλων κλάδων όχι μόνο διεκδικήσαν αλλά πήραν έκτακτο βοήθημα. Ενώ οι άλλοι κέρδιζαν, εμείς χάναμε.
 Υ.Γ1 Το έκτακτο βοήθημα δεν αναιρεί την διεκδίκηση μιας μόνιμης μισθολογικής αναγνώρισης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια