Εξαρθρώθηκε εγκληματική συμμορία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Θεσσαλονίκη

Η μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην

εξάρθρωση εγκληματικής συμμορίας η οποία εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από Χώρα του εξωτερικού με σκοπό να τα διακινήσει στην ελληνική επικράτεια και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και στη σύλληψη δυο μελών της.
Πρόκειται για 52χρονο αλλοδαπό και 40χρονη αλλοδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Συμμορίας και της παράβασης του Νόμου Περί Ναρκωτικών. Επίσης, τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (16-04-2020), εντοπίστηκε στην Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Εδέσσης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό την 40χρονη και συνοδηγό τον 52χρονο, στο εσωτερικό του οποίου, έπειτα από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε πέντε (5) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (12.377) γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, χρηματικό ποσό προερχόμενο από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο απόκρυψης και μεταφοράς της κατασχεθείσας ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.