Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόστιμα, καταδιώξεις, «καρφωτές», ξυλοδαρμοί και… Χριστός Ανέστη


Ο Χριστός Ανέστη και ας ήταν το φετινό Πάσχα αλλιώτικο απ’ όλα όσα έχουμε ζήσει. Η πλειονότητα επέδειξε στάση υπευθυνότητας όμως δεν έλειψαν και οι… παραφωνίες: το
«αντάρτικο» του Ιούδα, τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις, οι  «καρφωτές» για τον γείτονα που δεν τηρεί τους περιορισμούς αλλά και κοινά περιστατικά… τρέλας εν μέσω πανδημίας και καραντίνας. Καβγάδες και μαχαιρώματα μεταξύ συγγενών, ενδοοικογενειακή βία, πυροβολισμοί, τραυματισμοί κλπ.
Τη βραδιά της Ανάστασης σε κάποιες περιοχές (και στην πόλη του Ηρακλείου) έκαψαν τον Ιούδα. «Ενοχοποιήθηκαν» μικρά παιδιά αλλά και ένας τοξικομανής σε άλλη περίπτωση.
Στα Ζωνιανά ο ιερέας του χωριού δεν πρόλαβε να καλέσει από μικροφώνου τους ενορίτες να ψάλουν όλοι μαζί από τα μπαλκόνια και τις αυλές τους το «Χριστός Ανέστη» και τα καλάσνικοφ άρχισαν να βαρούν σαν δαιμονισμένα.
Τη Μεγάλη Παρασκευή ορισμένα χωριά επέλεξαν τελικά να κάνουν μία μικρή… παρασπονδία σε σχέση με την περιφορά του Επιταφίου. Ήταν μία σύντομη και διακριτική τελετή χωρίς παρατράγουδα.
Σε γενικές γραμμές όμως, έστω και με βαριά καρδιά, υπήρξε τήρηση των περιοριστικών μέτρων παρά το γεγονός ότι ο ανοιξιάτικος ήλιος ήταν μεγάλος πειρασμός.
Ανήμερα του Πάσχα οι ψησταριές σε αυλές, βεράντες, μπαλκόνια και ταράτσες πήραν… φωτιά, αφού οι περισσότεροι απέφυγαν τις μετακινήσεις φοβούμενοι την επιβολή προστίμων.
Εξαίρεση του κανόνα τα όποια παρατράγουδα
Κάποιοι άλλοι πάλι τα πρόστιμα δεν τα γλίτωσαν. Στο Λασίθι  είχαμε και καταδιώξεις ανήμερα του Πάσχα. Δύο δικυκλιστές δεν σταμάτησαν στα μπλόκα που είχαν στηθεί  στους κόμβους Κριτσάς και Ελούντας αντίστοιχα  με αποτέλεσμα να καταδιωχθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας Αγίου Νικολάου και της ΔΙΑΣ.
Στη μία περίπτωση η καταδίωξη έφθασε μέχρι τις Λίμνες. Οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν, πέρασαν το Πάσχα στα κρατητήρια, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και φυσικά επιβλήθηκαν πρόστιμα. Και στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ.
Μάλιστα σε δύο-τρεις περιπτώσεις ο έλεγχος ήταν επεισοδιακός, με τους πολίτες να κάνουν αναφορές στο facebook για αστυνομική βία.
«Έσπασαν τα τηλέφωνα στο «100»
Από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα στο κέντρο του «100» έσπασαν τα τηλέφωνα από πολίτες που ζητούσαν ενημέρωση για μετακίνηση υπό τον φόβο προστίμου. Εκατοντάδες τηλεφωνήματα ανθρώπων που ήθελαν να ρωτήσουν πώς μπορούν να μετακινηθούν χωρίς να παρανομήσουν. «Έχουμε μάθει τα οικογενειακά του καθενός. Ποιος έχει κατάκοιτη μητέρα, ανάπηρο πατέρα…» σχολίασε στην «Π» αστυνομική πηγή.
Δεκάδες όμως είναι και τα τηλεφωνήματα στην ΕΛΑΣ από συμπολίτες μας που θέλουν να καταγγείλουν τον γείτονα, μία παρέα που παρανομεί, ακόμα και αστυνομικούς που άλλους τους γράφουν και άλλους δεν τους γράφουν, όπως υποστηρίζουν. Η παρατεταμένη καραντίνα, οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί έχουν «τσιτώσει» τα νεύρα πολλών.
Ανήμερα του Πάσχα σημειώθηκε σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο σε συνοικία του Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ,  52χρονος  σε κατάσταση μέθης διαπληκτίστηκε με την 55χρονη αδερφή του και άρχισαν να καβγαδίζουν. Ο 37χρονος γιος της γυναίκας επιχείρησε να μπει στη μέση με αποτέλεσμα να δεχθεί μαχαιριά, ευτυχώς ελαφριά, στην κοιλιακή χώρα από τον μεθυσμένο θείο του. Μόλις η μητέρα αντιλήφθηκε ότι το παιδί της έχει τραυματιστεί, έγινε… ταύρος. Άρπαξε ένα καδρόνι και χτύπησε τον 52χρονο, ο οποίος ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
Σε άλλο περιστατικό, ο γείτονας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύμα στο πόδι όταν τραυματίστηκε κατά λάθος από αεροβόλο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε παρακείμενο σπίτι πατέρας φέρεται να μάθαινε στην 11χρονη κόρη του σκοποβολή με το αεροβόλο όταν συνέβη το ατύχημα. Ευτυχώς και σε αυτήν την περίπτωση η κατάσταση του τραυματία δεν εμπνέει ανησυχία.
Αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε ζευγάρι. Συνέλαβαν τον σύζυγο, ο οποίος φέρεται να χτύπησε άσχημα τη γυναίκα του.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια