Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πεπαλαιωμένος ο εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ στο Ρέθυμνο (ΒΙΝΤΕΟ)


Παίζουν καθημερινά την ζωή τους «κορώνα - γράμματα» με στόχο να πατάξουν κάθε εγκληματική ενέργεια, όμως τις περισσότερες φορές νιώθουν να απειλείται η ακεραιότητα τους λόγω του
πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που έχουν στην διάθεσή τους.
Ο λόγος για τους εκατοντάδες ένστολους της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, που αναγκάζονται να υπηρετούν τον πολίτη χρησιμοποιώντας τα ελάχιστα πλέον αλεξίσφαιρα γιλέκα που έχουν, την ίδια ώρα που ακόμα και οι μετακινήσεις τους γίνονται με τζιπ - «σαράβαλα», που κάτω από άλλες συνθήκες θα είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Και την ώρα που όλη η χώρα βρίσκεται στην δίνη του κορωνοϊού, στις αστυνομικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου μέχρι και λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας, οι ένστολοι ήταν αναγκασμένοι να παίρνουν ανά χείρας σκούπες και σφουγγαρίστρες και να καθαρίζουν το κτίριο. Ευτυχώς όμως το πρόβλημα αυτό λύθηκε έγκαιρα, αφού προσελήφθη συνεργείο καθαρισμού.
Πάντως σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακόμα και σήμερα η ζωή των αστυνομικών, εξακολουθεί να κινδυνεύει όταν βρίσκονται στα γραφεία τους, καθώς το κτίριο είναι ακατάλληλο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσει στα κεφάλια των ιδίων αλλά και των πολιτών που επισκέπτονται τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, όπως άλλωστε είχε γίνει και στο παρελθόν.
Και μπορεί λόγω της κατάστασης τα πάντα να έχουν παγώσει, εντούτοις, οι τελευταίες δεσμεύσεις αναφέρουν ότι η ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου στις εγκαταστάσεις της σχολής δοκίμων αστυφυλάκων βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων κρούει επίσης το «καμπανάκι» και για το πρόβλημα της υποστελέχωσης, δεδομένου ότι με τις μεταθέσεις του καλοκαιριού οι υπηρεσίες του Ρεθύμνου θα ενισχυθούν με μόλις 6 αστυνομικούς, που δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα κενά.
Αστυνομικοί και τοπική κοινωνία αξιώνουν πλέον από τους τρεις Κρητικούς που βρίσκονται στο «τιμόνι» της ΕΛ.ΑΣ. και που γνωρίζουν τα προβλήματα από πρώτο χέρι, να φανούν με τις αποφάσεις τους περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε σύγκριση με όλους τους προηγούμενους.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια