Χαρδαλιάς για κρούσματα σε ιδιωτική κλινική: Οι υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά


Το γεγονός ότι τα μέτρα λειτούργησαν μας επιτρέπει να μιλάμε για σταδιακή, αλλά ταυτόχρονα προσεκτική επιστροφή στην κανονικότητα, υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
 

Δεν έχουμε κερδίσει τον πόλεμο, οι μεγάλες όμως προκλήσεις είναι μπροστά μας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σημείωσε.
 


Παράλληλα, ανήγγειλε παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαϊου και αξιολόγηση βήμα-βήμα.
 

Οι πολίτες θα γνωρίζουν την κατάσταση και θα ενημερώνονται για τις εξελίξεις.
 

Όσον αφορά τη Ν. Σμύρνη Λάρισας, οι περιοχές με κρούσματα θα συνεχίσουν να παραμένουν σε καραντίνα, διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι πρόκειται για καθαρά προληπτικό μέτρο.
 

Αύριο ολοκληρώνεται η καραντίνα της δημ. ενότητας Μεσσοποταμίας.
 

Σχετικά με το δήμο Ερμιονίδας, και τα 177 τεστ ήταν αρνητικά, άρα δεν φαίνεται να υπάρχει διασπορά στην κοινότητα. Συνεχίζουμε να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας εκεί, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να αποφύγουν μετακινήσεις.
 

Τέλος σήμανε συναγερμός στον ΕΟΔΥ και στο υπουργείο σχετικά με κρούσματα σε δομές υγείας στα δυτικά προάστια, με τον κ. Χαρδαλιά να μεταβαίνει επιτόπου μαζί με τον κ. Τσιόδρα.
 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου.
 

«Σε δομή υγείας των δυτικών προαστίων είχαμε περίπου 28 κρούσματα, εκ των οποίων 11 ήταν εργαζόμενοι. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα και έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος επιστημονικός και διοικητικός και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να διαφυλαχθεί η υγεία των τροφίμων. Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά, προειδοποίησε ο κ.Χαρδαλιάς.
 

Καλούμε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να τηρούν κάθε πρωτόκολλο, σημείωσε.