Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θανάσης Τσατσουλής: Τι ψήφισε το κάθε κόμμα στα άρθρα περί Λιμενικού

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα  ΕΠΛΣΑΠΝ & Αντιπροέδρου ΠΟΕΠΛΣ
Τσατσουλή Αθανασίου: Σας παραθέτω το τι ακριβώς ψήφισε κατ’ άρθρο  το κάθε κόμμα στην 
ψηφοφορία για το πρόσφατο  Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ ώστε το κάθε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος να βγάλει τα δικά του  συμπεράσματα του για το ποιοι   στήριξαν και ποιοι  όχι  συγκεκριμένα άρθρα που αφορούσαν την μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του Σώματος.

Α)  άρθρο 13 : Κανονισμοί περί Αστυνομικών Σκύλων : Επιτρέπει σε στελέχη Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ να εκπαιδεύει Αστυνομικούς Σκύλους για ανίχνευση και ανεύρεση προϊόντων.

 Ν.Δ.: ΝΑΙ - ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ_-Κίνημα Αλλαγής ΝΑΙ - Κ.Κ.Ε.: ΠΑΡΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΝΑΙ- ΜέΡΑ25: ΝΑΙ

Β) άρθρο 20 : Κατάταξη Αξιωματικών ειδικότητας Κυβερνήτη ή Μηχανικού: Προβλέπεται διάταξη δυνατότητας απευθείας κατατάξεων Πλοιάρχων και Μηχανικών από τις ΑΕΝ για τη στελέχωση πλωτών μέσων

Ν.Δ.: ΝΑΙ-ΣΥΡΙΖΑ: OXI-Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ-Κ.Κ.Ε.: ΝΑΙ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΠΡΝ-ΜέΡΑ25: ΝΑΙ

Γ) άρθρο 22 : Οργανική Δύναμη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ: Αυξάνεται η Οργανική Δύναμη κατά 1500 άτομα εκ των όποιων οι 900 θέσεις θα καλύψουν τις Λιμενικές Αρχές 6ης ,8ης και 9ης ΠΕΔΙΛΣ και Σαμοθράκης.

Ν.Δ.: ΝΑΙ-ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ-Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ-Κ.Κ.Ε.: OXI-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: OXI-ΜέΡΑ25: ΝΑΙ

Δ) άρθρο 23: Μεταβατικές διατάξεις για πρόσληψη στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ: Προβλέπεται μεταβατική διάταξη προσλήψεων στο Λ.Σ. μέχρι να αποφοιτήσει η πρώτη σειρά των πανελληνίων εξετάσεων

Ν.Δ.: ΝΑΙ-ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ-Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ-Κ.Κ.Ε.: ΝΑΙ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΝΑΙ-ΜέΡΑ25: ΠΡΝ

Ε) άρθρο 24 : τροποποίηση περί μεταθέσεων-αποσπάσεων –διαθέσεων του Προσωπικού

Ν.Δ.: ΝΑΙ-ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΝ-Κίνημα Αλλαγής: OXI-Κ.Κ.Ε.: OXI-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΝΑΙ-ΜέΡΑ25: OXI

ΣΤ) Με το άρθρο 28 : Εξορθολογισμός βαθμολογίου Αξιωματικών προερχομένων από την Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων- Τροποποιήσεις του Π.Δ. 81/2012.:   Εξορθολογίζονται οι διατάξεις που αφορούν στη βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών που προέρχονται από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Ν.Δ.: ΝΑΙ-ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ-Κίνημα Αλλαγής: OXI-Κ.Κ.Ε.: ΠΡΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: OXI-ΜέΡΑ25: ΝΑΙ

Ζ) άρθρο 31 :  Άσκηση επαγγέλματος από προσωπικό ειδικότητας Υγειονομικού: Ρυθμίζεται  η επέκταση του δικαιώματος της κατ’εξαίρεση ασκήσεως επαγγέλματος ιδιωτικά και μετά τις ώρες εργασίας και στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΚΤ  με ειδικότητα Υγειονομικού Ειδικής Κατηγορίας, ειδικότητας Οδοντιάτρου ή Ψυχολόγου αντιστοίχως καθώς και οι  ειδικότητες του οδοντοτεχνίτη, του λογοθεραπευτή, του φυσικοθεραπευτή, του βοηθού ακτινολόγου εργαστηρίου, του βοηθού μικροβιολογικού εργαστηρίου, του νοσηλευτή και του εργοθεραπευτή.
Ν.Δ.: ΝΑΙ-ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ-Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ-Κ.Κ.Ε.: ΠΡΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΝΑΙ-ΜέΡΑ25: ΠΡΝ

Η) άρθρο 33: Κάλυψη στεγαστικών αναγκών: Εντάσσεται στον προγραμματισμό του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής και ο μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τη στέγαση των Υπηρεσιών του, αλλά και του προσωπικού, ιδιαίτερα εκείνου που καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων ή σε άλλες δυσπρόσιτες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, όπου υπάρχουν αντικειμενικές έως ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εξεύρεση στέγης ενώ παράλληλα εντάσσεται στον προγραμματισμό του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής και ο μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τη στέγαση των Υπηρεσιών του, αλλά και του προσωπικού, ιδιαίτερα εκείνου που καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων ή σε άλλες δυσπρόσιτες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, όπου υπάρχουν αντικειμενικές έως ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εξεύρεση στέγης.
Ν.Δ.: ΝΑΙ-ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ-Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ-Κ.Κ.Ε.: ΝΑΙ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΠΡΝ-ΜέΡΑ25: ΝΑΙ

Θ)  Αρθρο 44 : Παροχή υπηρεσίας συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγογράφησης από Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα στελέχη Λ.Σ.ΕΛ-ΑΚΤ.:   Επιλύεται  το ζήτημα που χρόνια ταλαιπωρούσε τα στελέχη ΛΣ  ως προς την χορήγηση  φάρμακων  ώστε να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα συμβεβλημένα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε όλη την επικράτεια.
Ν.Δ.: ΝΑΙ-ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ-Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ-Κ.Κ.Ε.: ΝΑΙ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΝΑΙ-ΜέΡΑ25: ΝΑΙ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια