Κορωνοϊός: Στη πρώτη γραμμή της «μάχης» το Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας

Καθημερινά όλο και πυκνώνουν τα δημοσιεύματα του Διεθνή τύπου για τον «μικρό θαύμα» που μιλάει όλος ο πλανήτης το οποίο λέγεται Ελλάδα και για το πως το έχει καταφέρει να έχει
λιγότερα κρούσματα και θανάτους σε σχέση με άλλες Χώρες με παρόμοιο πληθυσμό και όχι μόνο μέχρι τώρα.
Είναι σίγουρο ότι η αιχμή του δόρατος σε αυτό το εγχείρημα είναι η επιστημονική κοινότητα, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και γενικότερα ο ιατρικός κλάδος. Υπάρχουν όμως και οι αφανείς ήρωες… Δεν μπορεί να παραβλεφθεί η προσπάθεια και άλλων κλάδων όπως τα Σώματα Ασφαλείας και ιδιαίτερα η Ελληνική Αστυνομία στους οποίους έχει πέσει το βάρος του περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων και του συνωστισμού των πολιτών.
Μια σημαντική προσφορά στην όλη αυτή την προσπάθεια έχει και το Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Αχαΐας. Προ εμφάνισης του νέου ιού στην χώρα μας και δη στην περιφέρεια του, το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας αφουγκραζόμενο τις διεθνείς εξελίξεις για τον επερχόμενο κίνδυνο,  κινήθηκε ταχύτατα και προτού αρχίσουν να υπάρχουν ελλείψεις εξειδικευμένου υγειονομικού υλικού εξοπλίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του με ιδίες δαπάνες και ήταν πανέτοιμο για την άμεση εφαρμογή των μέτρων.
Επιπρόσθετα, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχή του, λόγω μεγάλων και ποικιλόμορφων πληθυσμιακών ομάδων (Ρομά, αλλοδαποί εργάτες γης) κατάφερε με τις συχνές περιπολίες και ελέγχους να αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τις άσκοπες μετακινήσεις  και να μην έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα διασπορά του covid -19, καίτοι η περιοχή της Δυτικής Αχαΐας ήταν από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδος που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του covid-19 στην Χώρα μας.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας  ο αριθμός των ελέγχων του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος  αποτελεί  4ψηφιο νούμερο (σύμφωνα με τις πληροφορίες του achaianews.gr περίπου 2.500 έλεγχοι από την έναρξη των μέτρων) και οι βεβαιωμένες παραβάσεις ξεπερνάνε τις 250 για μη συμμόρφωση πολιτών με την απαγόρευση κυκλοφορίας  (το 30% περίπου επί συνόλου παραβάσεων στο νομό Αχαΐας) και αγγίζουν το σύνολο των παραβάσεων ολόκληρου όμορου νομού. Αξίζει να αναφερθεί  ότι έχει ακολουθηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία για 4 καταστήματα για αντίστοιχη παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.
Ο αγώνας για την καθολική εφαρμογή των μέτρων πρόληψης συνεχίζεται.