Στο φιλότιμο των Κρητικών ποντάρει η ΕΛΑΣ για τη Μεγάλη Εβδομάδα


Να μην τορπιλίσουμε τον άθλο που έχουμε επιτύχει ως Έλληνες ελπίζει η τοπική ΕΛΑΣ για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Να παραμείνουμε πειθαρχημένοι ώστε όλοι μαζί να ζήσουμε
την …Ανάσταση και να αφήσουμε πίσω τον Γολγοθά που βιώνουμε.

Στελέχη της Αστυνομίας δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το τι θα γίνει με τους πιστούς που δειλά-δειλά θα επιδιώξουν να συρρεύσουν σε κάποιο ναό στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ανησυχούν για τη βραδιά της Ανάστασης αλλά και για την ημέρα του Πάσχα. Δε γίνεται σε κάθε εκκλησία να υπάρχει ένας αστυνομικός όμως τα μέτρα θα είναι αυστηρά, εύχονται-όπως λένε- και …αχρείαστα.

Καθημερινά στο νομό Ηρακλείου επιβάλλονται κατά μέσο όρο γύρω στα 50 πρόστιμα. «Τα πρόστιμα είναι το μόνο εύκολο. Όμως το ζητούμενο είναι να κατανοήσει ο κόσμος ότι έχουμε επιτύχει κάτι εξαιρετικά σημαντικό και σήμερα είμαστε όλοι εδώ, μαζί με τους αγαπημένους μας, τους συγγενείς, τους φίλους, τους συναδέλφους μας. Ας κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή. Να είμαστε όλοι παρόντες. Αυτό έχει σημασία» σχολίασε υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα βγουν στους δρόμους ακόμα περισσότερες δυνάμεις και θα διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι. Επίσης το τριήμερο του Πάσχα θα υπάρχουν μπλόκα ελέγχου στις πύλες εξόδου.

Αυτό που υπογραμμίζουν στελέχη της τοπικής ΕΛΑΣ είναι ότι δεν θέλουν την ημέρα εκείνη να επιβάλλουν πρόστιμα σε παρέες-παρέες που θα πίνουν και θα γλεντούν στην αυλή ενός σπιτιού ή σε ένα χωράφι.

Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να προκαλέσουν αναταραχή και εντάσεις, ποντάρουν αποκλειστικά στο συναίσθημα και στο φιλότιμο του κρητικού. Δε θέλουν να λειτουργήσουν κατασταλτικά. Συναισθάνονται ότι όλο αυτό δεν είναι εύκολο για κανένα.
Ελπίζουν μόνο να εισακουστούν οι εκκλήσεις τους και να πράξουν το σωστό για τους εαυτούς τους, τις οικογένειες τους και την κοινωνία μας.

https://www.cretalive.gr