Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Φανατικούς” υπερ-ορθόδοξους “βλέπουν” πίσω από τον εκρηκτικό μηχανισμό στη Μονή Πετράκη


Ο μηχανισμός στη Μονή Πετράκη ήταν απλός στην κατασκευή του και ίσως μη λειτουργικός, καθώς ο άνθρωπος που τον τοποθέτησε, ναι μεν προσπάθησε να τον πυροδοτήσει, πλην όμως δεν
τα κατάφερε και ίσως αυτό να του έσωσε και την ζωή.
Ο μηχανισμός που βρέθηκε στην πόρτα της αίθουσας συσκέψεων της Ιεράς Συνόδου, αποτελούνταν από μια μεγάλη μπουκάλα υγραερίου, παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούνται σε συσκευές μπάρμπεκιου. Ο επίδοξος εμπρηστής, στην άκρη του στομίου της μπουκάλας υγραερίου είχε προσαρμόσει ένα λάστιχο ποτίσματος και είχε προσπαθήσει να βάλει φωτιά στην άλλη άκρη του λαστιχένιου σωλήνα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Στο μεταξύ και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος έχουν ήδη συλλέξει αρκετά στοιχεία, τόσο από το σημείο, όσο και από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της Μονής και πλέον προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο να πρόκειται για ενέργεια «αγανακτισμένων» φανατικών υπέρ-Ορθόδοξων, οι οποίοι ήθελαν μ’ αυτό το τρόπο να αντιδράσουν στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να κλείσει τις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα, λόγω της πανδημίας του Covid – 19, ακολουθώντας βέβαια τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων.
Άλλωστε η επιλογή του σημείου τοποθέτησης του μηχανισμού, η πόρτα της αίθουσας συσκέψεων της Ιεράς Συνόδου δηλαδή, δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς είναι άκρως συμβολική ως προς τις προθέσεις του επίδοξου εμπρηστή.
Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τις προηγούμενες ημέρες και κυρίως αυτές πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και επειδή στις Αρχές περίμεναν κάποιες αντιδράσεις από φανατικούς και «ζηλωτές», οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ «ξεψάχνισαν» το διαδίκτυο, εντοπίζοντας μηνύματα ακόμα και σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτυώσεις, όπου διάφοροι «πιστοί» προέτρεπαν να μην υπακούσουν:    «…οι Έλληνες τις εντολές της Ιεράς Συνόδου και των Επιστημόνων» και να απαιτήσουν το άνοιγμα των Ιερών Ναών, καθώς θεωρούν πως η πανδημία είναι μια: «…Συνωμοσία της Μασονίας και όλα είναι ψέματα για να πληγεί η Ορθοδοξία», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά σε ένα από τα μηνύματα που είχαν αναρτηθεί σε ιστοσελίδα φανατικών της Ορθοδοξίας, οι οποίοι μάλιστα δεν αναγνωρίζονται από την επίσημη Ελληνική Εκκλησία.
Αποτέλεσμα αυτών των διαδικτυακών προτροπών ήταν κάποιες συγκεντρώσεις έξω από εκκλησίες ανά την Ελλάδα, λίγες ημέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, οι οποίες και διαλύθηκαν από την άμεση επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. Μέσω λοιπόν αυτών των ερευνών που προηγήθηκαν από τις Αρχές, οι έμπειροι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας προσπαθούν να βρουν την άκρη, που θα τους οδηγήσει στην εξιχνίαση της απόπειρας εμπρησμού της αίθουσας Συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου στην Μονή Πετράκη.

Μονή Πετράκη: Ο μηχανισμός και ο άγνωστος νεαρός
Οι έμπειροι Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, έχουν στα χέρια τους αποκαλυπτικό βιντεοληπτικό υλικό, από τις κάμερες στην Μονή Πετράκη, όπου διακρίνεται ένας νεαρός να σέρνει μια τροχήλατη βαλίτσα και στην συνέχεια, βοηθούμενος από ένα δεύτερο πρόσωπο, να υπερπηδά τον τοίχο στον περίβολο.
Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια από τις έρευνες, ο άγνωστος, νεαρής ηλικίας άνδρας, προσπάθησε μ’ έναν σωλήνα που είχε προσαρμόσει στην μεγάλη μπουκάλα υγραερίου που είχε τοποθετήσει αρχικά στην βαλίτσα, να βάλει φωτιά χωρίς όμως να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την προσπάθειά του.
Ίσως αυτό να του έσωσε την ζωή, καθώς το όλο εγχείρημα ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνο για τον ίδιο, καθώς έδειξε πως δεν διαθέτει την παραμικρή εμπειρία στον συγκεκριμένο… τομέα.
Μάλιστα λόγω της εμφανούς έλλειψης εμπειρίας του επίδοξου εμπρηστή, οι έρευνες της Ασφάλειας γρήγορα απομακρύνθηκαν από το ενδεχόμενο, τον περίεργο και όπως όλα δείχνουν μάλλον αδύνατον να αναφλεγεί εμπρηστικό μηχανισμό, να τον τοποθέτησαν μέλη οργανωμένης εμπρηστικής ομάδας.
Όπως προαναφέραμε οι έρευνες της Ασφάλειας είναι σε καλό δρόμο, καθώς στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να καθαρίσουν το βίντεο και να έχουν μα καλή εικόνα του δράστη με την τροχήλατη βαλίτσα και την μπουκάλα του υγραερίου.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια