Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί μέλλει γενέσθαι με εκκαθαρίσεις δεύτερης δόσης για ΑΣΠΙΔΑ και αποζημιώσεις για τις αποσπάσεις - "Τα λεφτά υπάρχουν"

Πλειάδα μηνυμάτων στο bloko.gr για τις αποζημιώσεις των αποσπασμένων σε νησιά και Έβρο αστυνομικών, σε βαθμό που κι εμείς έχουμε μπερδευτεί. Για το
συγκεκριμένο λόγο αποταθήκαμε σε αρμόδιους παράγοντες των οικονομικών υπηρεσιών του αρχηγείου για να λύσουμε το γόρδιο δεσμό.

Σύμφωνα με όσα μας είπαν "και για τις δύο περιπτώσεις τα λεφτά τα βλέπουμε στους λογαριασμούς, πλην όμως δεν έχουμε ακόμα πρόσβαση σε αυτούς, επειδή απουσιάζουν οι τελικές υπογραφές από τα εντεταλμένα στελέχη του υπουργείου ανάπτυξης".

Τί ισχύει λοιπόν αρχής γενομένης από τον ΑΣΠΙΔΑ, σύμφωνα με τους οικονομικούς του αρχηγείου. "Για κάθε απόσπαση που γίνεται με δαπάνη από το ταμείο των δημόσιων επενδύσεων (Ε.Ε.) πιστώνεται ευθύς εξαρχής το 80% του προβλεπόμενου ποσού. Για το υπόλοιπο 20% οι εκκαθαρίσεις γίνονται με τη λήξη, όμως δεν υπήρχαν τα χρήματα για την ολική καταβολή, γι αυτό και έγινε επιμερισμός. Τώρα τα χρήματα αυτά υπάρχουν, τα βλέπουμε στο σχετικό κωδικό, πλην όμως απαιτείται -όπως προαναφέραμε- οι τελικές υπογραφές από το ανάπτυξης". Σύμφωνα με τις πιο συγκρατημένες προβλέψεις, το πρόβλημα επίκειται να λυθεί και από Δευτέρα με Τρίτη θα ξεκινήσει η χορήγηση τους.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις τελικές εκκαθαρίσεις για τους αποσπασμένους στα νησιά, που και γι αυτούς η διαδικασία εκκίνησης της αποζημίωσης χρονολογείται από δευτέρα με Τρίτη.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις, επίσης τα χρήματα για τις νέες αποσπάσεις έχουν μπει στον κωδικό και το 80% των αποζημιώσεων θα χορηγηθούν χωρίς κάποιο πρόβλημα.



του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια