Σχολεία: Πώς θα επαναλειτουργήσουν - Σήμερα οι ανακοινώσεις με τα εξειδικευμένα μέτρα

Σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών δομών.

Θα παρουσιαστούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ' Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό, είπε και σημείωσε ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, όπως είπε ο Πρωθυπουργός να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.


πηγή:  enikos.gr