Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαζική αποχώρηση αστυνομικών δυνάμεων από τον Έβρο εξαιτίας ύφεσης προσφυγικού και κορωνοϊού


Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι αύριο αναμένεται να πάρουν φύλλο πορείας για επιστροφή στις υπηρεσίες τους περίπου τα 3/4 των ενισχυτικών δυνάμεων, που
μετακινήθηκαν για την προσφυγική κρίση στον Έβρο.
Ποι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν πως η παραμένουσα δύναμη προβλέφθηκε να είναι αισθητά μεγαλύτερη από εκείνη, που αντιμετώπισε επιτυχώς το πρώτο και ίσως δυνατότερο προσφυγικό κύμα.
Οι σχεδόν καθημερινές βροχές έχουν ανεβάσει τη στάθμη του ποταμού, με αποτέλεσμα στα μέχρι πρότινος εκ περιτροπής προσβάσιμα σημεία του να καθίσταται πλέον αδύνατο το πέρασμα.
Σύν το γεγονός ότι έχουν αποχωρήσει από την άλλη πλευρά των συνόρων σχεδόν το σύνολο των περίπου 15.000 που είχαν φθάσει στην κορύφωση της κρίσης.
Ούτως ή άλλως από τους Κήπους του Έβρου εξακολουθούν να περνούν καθημερινά Έλληνες, μουσουλμάνοι στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι μεταφέρονται σε ξενοδοχεία για αναγκαστική 14ήμερη καραντίνα. Ε αιτίας της πληθώρα, όμως, της αστυνομικής δύναμης, τα περισσότερα ξενοδοχεία ήταν κατειλημμένα με αποτέλεσμα να εξεταστεί κάποια στιγμή η μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Τώρα, μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, επιλύεται και αυτό το θέμα.

του Γιώργου Καραϊβάζ 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια