Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιώργος Πλαφουντζής: Στο ίδιο έργο θεατές

Δημοσιεύουμε κείμενο του Γιώργου Πλαφουντζή, συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ: Tην 09-04-2020 μια ξαφνική διαταγή της ΓΑΔΑ δίνει εντολή σε 27 αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης
Αερολιμένα Αθηνών να εκτελέσουν υπηρεσία κατά το ωράριο 06:00 -14:00 και 14:00 - 22:00 της 10-04-2020 στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας αντίστοιχα, σαν ενισχυτική δύναμη για την επιβολή των μέτρων του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών ,προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού. Από αυτό το σημείο θέλω να μεταφέρω τους έντονους προβληματισμούς και την απογοήτευση των συναδέλφων μου διότι:

1.Οι αστυνομικοί του αερολιμένα Αθηνών καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσία 50 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα της υπηρεσίας τους. 
2. Να βρίσκονται βάσει της διαταγής μισή ώρα νωρίτερα από την έναρξη της βάρδιας στο σημείο που έχουν διατεθεί. 
3.Να μεταβούν οι περισσότεροι από αυτούς με ιδία μέσα για εκτέλεση της υπηρεσίας που έχουν διαταχθεί κάνοντας τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα διαδρομής. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι για άλλη μια φορά : 
1.Kαταπόνηση και ταλαιπωρία των συναδέλφων, καθόσον αναγκάζονται να τρέχουν όλο το βράδυ να προλάβουν προκειμένου να μεταβούν στα σημεία εκτέλεσης υπηρεσίας που έχουν διατεθεί. 
2. Οικονομική επιβάρυνση στους συναδέλφους διότι αυτές οι μετακινήσεις όπως γνωρίζουν όλοι κοστίζουν ακριβά. 
3.Υπερεργασία και ατέλειωτες ώρες στους δρόμους εκτεθειμένοι στον κίνδυνο 

Οι συνάδελφοι μου όμως όπως και χιλιάδες άλλοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, παρά την πικρία που έχουν εκτελούν δίχως άλλως πιστά τις διαταγές της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, χωρίς άδειες καθόσον αυτές έχουν ανασταλεί, με κίνδυνο της ζωής τους από τυχόν προσβολή τους από την ασθένεια και πάνω απ’ όλα χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία. Και να θυμίσω ότι το επάγγελμα μας δεν έχει χαρακτηριστεί σαν επικίνδυνο και ανθυγιεινό…

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια