Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Τούρκοι εξακολουθούν να ΄χουν “στοχοποιημένο” Έλληνα αεροπόρο που θεωρούν ότι κατέρριψε μαχητικό τους

Οι Τούρκοι συντηρούν από το 1996, το σενάριο κατάρριψης διθέσιου αεροσκάφους F-16 της αεροπορίας τους από ελληνικό Mirage 2000. Τα χρόνια έχουν περάσει και ο “στοχοποιημένος”
Έλληνας χειριστής , έχει ανέλθει στα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας του ΓΕΑ.
Ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια η ελληνική πλευρά έχει αποδεχτεί τους τουρκικούς ισχυρισμούς, αλλά η Άγκυρα σκοπίμως κατά καιρούς επανέρχεται στο θέμα.
Ο εισαγγελέας της Άγκυρας έχει ζητήσει να κατατεθεί αίτημα στις ελληνικές αρχές για συνδρομή στην έναρξη νομικών διαδικασιών κατά του Έλληνα αεροπόρου! Αίτημα που δεν είχε καμία τύχη βεβαίως. Αλλά κατατέθηκε…
Το περιστατικό το οποίο οι Τούρκοι παρουσιάζουν ως κατάρριψη έγινε το 1996, κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικού διθέσιου F-16, από ελληνικό Mirage 2000. Ο ένας Τούρκος χειριστής, ο οποίος μάλιστα ονομάζονταν Ερντογάν, χάθηκε. Ο δεύτερος , που λέγεται Οσμάν Τσικεκλί σώθηκε και μάλιστα συμμετέχει στη δικαστική διαδικασία που συντηρείται στην Τουρκία εναντίον του Έλληνα αξιωματικού. Οι κατηγορίες που του έχουν απαγγείλει οι Τούρκοι προβλέπουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Την υπόθεση την κρατά “ζωντανή” και η κόρη του νεκρού Τούρκου πιλότου, η Νάϊλ Ερντογάν , η οποία επίσης ζητά από τις ελληνικές αρχές να ασκήσουν δίωξη κατά του Έλληνα αεροπόρου.
Η υπόθεση έχει κλείσει από το 1996, για την Ελλάδα. Κατάρριψη σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές δεν υπήρξε. Οι Τούρκοι για κάποιο λόγο αυτό πίστεψαν τότε. Και είναι αλήθεια ότι για αρκετούς μήνες μετά από εκείνο το περιστατικό, σχεδόν είχαν “εξαφανιστεί” από το Αιγαίο…Αλλά ακόμη κι αυτό το δεδομένο καμία από τις ελληνικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν δεν το έλαβε ποτέ υπόψιν…




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια