Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξαρθρώθηκε η σπείρα των Μεγάρων

Δεν τους εμπόδιζε ούτε η πανδημία του κορωνοϊού ούτε τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Η τετραμελής σπείρα που εξάρθρωσε το τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων ενδιαφερόταν
μόνο για χρήματα, ληστείες και κλοπές.
«Αγαπημένοι» τους στόχοι τα πρατήρια υγρών καυσίμων που έμεναν ανοιχτά όλο το 24ωρο αλλά και σπίτια όπου οι ένοικοι «έμεναν σπίτι» αλλά ήταν ηλικιωμένοι και δεν μπορούσαν να προβάλλουν αντίσταση.
Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από την δράση τους φέρνει στην δημοσιότητα το zougla.gr οι οποίες δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι τέσσερις νεαροί αδιαφορούσαν για τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που κατέγραφαν τις κινήσεις τους.
Η συμμορία έκλεβε συγκεκριμένου τύπου αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν αντικλεπτικά συστήματα και στη συνέχεια πότε στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και πότε στην Αττική οδό εντόπιζαν πρατήρια υγρών καυσίμων. Με απειλή σιδερένιων αντικειμένων άρπαζαν από τους υπαλλήλους τις εισπράξεις της βραδιάς ενώ σε μια περίπτωση μπήκαν στο εσωτερικό του καταστήματος από… το παράθυρο. Η… προχειρότητα τους καταγράφηκε σε μια ληστεία στην περιοχή των Μεγάρων όπου έβαλαν τα κλοπιμαία μέσα σε ένα μικρό καλαθάκι σκουπιδιών και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Πριν από λίγες μέρες εισέβαλλαν στο σπίτι ηλικιωμένων στα Μέγαρα. Το ζευγάρι των 82χρονων δεν προέβαλε καμία αντίσταση και οι νεαροί αφού έκαναν τα δωμάτια άνω κάτω πήραν χρήματα αλλά και κοσμήματα συνολικής αξίας δέκα χιλιάδων ευρώ. Όμως ήταν απρόσεκτοι και φεύγοντας τους έπεσε ένα μαχαίρι. Οι αστυνομικοί του τμήματος , που ήδη είχαν ξεκινήσει να ερευνούν για τους ληστές των πρατηρίων καυσίμων, κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με τα ίδια πρόσωπα. Στη συνέχεια έκαναν μια από τις πιο εύκολες συλλήψεις τους καθώς ο 23χρονος ύποπτος παρουσιάστηκε… μόνος του. Ήταν υποχρεωμένος να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα συγκεκριμένες ημερομηνίες εξαιτίας περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί από παλιότερη εμπλοκή του με την δικαιοσύνη. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, αποφυλακίστηκε μόλις πριν από 13 μέρες και τελικά πολύ γρήγορα ξαναβρέθηκε με χειροπέδες. Τα περισσότερα θύματα αναγνώρισαν τους νεαρούς, 23, 22, 19 και 23 ετών πριν πάρουν το δρόμο για τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Ο συνήγορος τους Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στην zougla.gr υποστήριξε ότι πρόκειται για «μια δικογραφία στηριγμένη σε εικασίες και χωρίς κανένα πραγματικό στοιχείο, αποτυπώματα, αναγνωρίσεις προσώπων, κλοπιμαία, τηλέφωνα. Πρόκειται για φανταστικά σενάρια των αρχών και με άκρη του νήματος μια «απολογία» ενός ανθρώπου που πήγε ο ίδιος στο τμήμα ασφαλείας για να τηρήσει την υποχρέωση του να εμφανιστεί εκεί στα πλαίσιο της υποχρέωσης που του επεβλήθη από Δικαστήριο! Θεωρούμε βέβαιη τη συντριβή του κατηγορητηρίου όταν εκδικαστεί η υπόθεση».
Οι συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να απολογηθούν στον ανακριτή.
Δείτε τις φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια