Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Απόστρατοι του ΠΣ ενώνουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία


Ανακοίνωση των Αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που εορτάζεται κάθε χρόνο, την 7η Απριλίου και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της
Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος  (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) για Πανελλαδική δράση, λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού, η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ), ενώνει τη φωνή της, με τις κραυγές αγωνίας των εργαζομένων στη δημόσια υγεία οι οποίοι διεκδικούν, εδώ και τώρα, λύσεις των χρόνιων προβλημάτων που μαστίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας.
Καθ’όλο το προηγούμενο διάστημα και πολύ πριν την εκδήλωση και διάδοση του ιού Covid-19 στη χώρα μας, η Ένωσή μας συμμετείχε σε δεκάδες κινητοποιήσεις των συνταξιούχων όπου διεκδικούσαμε λύσεις στην τραγική κατάσταση που βιώναμε στο χώρο της υγείας.
Δυστυχώς η ικανοποίηση των αιτημάτων μας από τις κυβερνήσεις προσέκρουε πάντα στη λογική του κόστους – οφέλους. Οι αγώνες των εργαζομένων και συνταξιούχων καθώς και των  υγειονομικών, για δωρεάν δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους, εκλαμβάνονταν από τους κυβερνώντες ως ουτοπική απαίτηση.
Έπρεπε να φθάσουμε στη σημερινή κρίσιμη κατάσταση για να κατανοήσουν οι πάντες πως το δημόσιο σύστημα υγείας της κάθε χώρας είναι εκείνο που καλείται να αντιμετωπίσει τον καλπασμό της επιδημίας! Το κατάλαβε και η κυβέρνησή μας αλλά το κακό είναι πως εξακολουθεί να κάνει σπασμωδικές και άτολμες κινήσεις, προτάσσοντας λύσεις που διαιωνίζουν το πρόβλημα.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές εκατοντάδες δομές, νοσοκομεία, μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, ΜΕΘ, ιατρεία, εξεταστήρια των ασφαλιστικών ταμείων, θεραπευτήρια κ.α., Τα περισσότερα  νοσοκομεία  είναι υποστελεχωμένα και η έλλειψη μέσων και υλικών ‘δένουν’ τα χέρια του επιστημονικού προσωπικού της χώρας, στη μάχη που δίνουν, για τη ζωή.
Αυτές τις ώρες, μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας για να προφυλαχτούμε από τη διάδοση του ιού, ως ομάδα υψηλού κινδύνου. Η καρδιά μας, όμως, και η συνείδησή μας είναι μαζί με όλους αυτούς που συνεχίζουν να διεκδικούν τα αυτονόητα για την υγεία μας. Στηρίζουμε τις δράσεις της  Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. και  ενώνουμε τη φωνή μας, ακόμα και μέσα από τα σπίτια μας, συστρατευόμενοι στα δίκαια αιτήματά τους, που είναι κοινά για όλους μας.

Έτσι, λοιπόν, διεκδικούμε από την κυβέρνηση:
- ‘Αμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της δημόσιας υγείας.
-             Επαναλειτουργία όλων των δομών, νοσοκομείων, κλειστών κλινών Μ.Ε.Θ,  ανενεργών δομών πρωτοβάθμιας υγείας, σε 24ωρη λειτουργία.
-             Πλήρη επίταξη  κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
-  Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. Φάρμακα,υλικά, μέσα προστασίας για τους ασθενείς.
-   Εξασφάλιση της υγείας σε όλους όσους την έχουν ανάγκη, δίχως προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα και κάλυψη της δαπάνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-             Μηδενική συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων για τους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες.
-    Καταβολή του δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους αφού, τα τελευταία χρόνια,  έχουν υποστεί τη λαίλαπα των μειώσεων των συντάξεών τους.

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Π.Σ .

Ο  Γεν. Γραμματέας
Ανδρέας Ριτσώνης
Ο Πρόεδρος 
Κώστας Γιαννάκος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια