Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Δημήτρης Κασιμάτης για την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή

Με προσοχή παρακολούθησα την ομιλία του κυρίου πρωθυπουργού χθες στη βουλή.


Με λύπη διαπίστωσα ότι στην αναφορά που έκανε για τους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή μέσα στην κρίση, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στον Έλληνα Αστυνομικό και κατά συνέπεια και στην καταβολή δώρου Πάσχα στο ένστολο προσωπικό.
 Βαριές οι ευθύνες αυτών των πρωτοβάθμιων σωματείων που επί μέρες τώρα ΔΕΝ δίνουν τον αγώνα για το δίκαιο των συναδέλφων.
Βαριά η ευθύνη και της ΠΟΑΣΥ που  βάζοντας μικροπολιτικά και προσωπικά συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων, όχι μόνο δε διεκδίκησε, αλλά με σθένος πολέμησε όλους εμάς που ζητήσαμε το αυτονόητο.
  Αυτές τις μέρες και τι δεν ακούσαμε. "Δεν είμαστε επαίτες", "δεν είμαστε ζητιάνοι", "να προτείνουμε να δοθούν τα χρήματα αντί για δώρο Πάσχα στις ανάγκες του ΕΟΠΥΥ" κ.λπ.
  Πραγματικά αναρωτιέμαι εάν αυτοί οι "επαγγελματίες" συνδικαλιστές έχουν την παραμικρή επίγνωση της θεσμικής θέσης για την οποία τους ανέδειξαν οι συνάδελφοι που τους ψήφισαν.
  Ο σκοπός του συνδικαλιστή είναι η συνεχής διεκδίκηση των δικαιωμάτων αυτών που εκπροσωπεί.
Αντιλαμβάνομαι ότι 800 ευρώ δεν αποτελούν σημαντικό ποσό για κάποιους που έχουν κάνει το συνδικαλισμό επάγγελμα.
  Βέβαια τη μεγάλη ευθύνη την έχεις εσύ συνάδελφε.
  Ρώτησες ποτέ τον αντιπρόσωπο που ψηφίζεις τι θέση παίρνει μέσα στην ΠΟΑΣΥ;
  Ζήτησες ποτέ ευθύνες για παραλήψεις και "λάθη";
  Μάλλον όχι. Κάθεσαι θεατής και όταν "η δουλειά στραβώσει" βάζεις όλους τους συνδικαλιστές σε ένα τσουβάλι, τους βρίζεις και στις επόμενες εκλογές ξαναψηφίζεις τον ίδιο Αντιπρόσωπο, απλά γιατί είναι "σειρά" ή φίλος σου.
 Με τη σειρά του αυτός θα ξαναμπεί σε μία  αμειβόμενη επιτροπή της ΠΟΑΣΥ (380.000 ευρώ τα εκτός έδρας το 2019) και όλα παν’ καλά.
  Το τραγικό είναι ότι όποιος προσπαθεί να κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή συνδικαλισμό και δεν είναι στην παρεΐτσα του "Αρχισυνδικαλιστη" αρχίζουν τα παπαγαλάκια τη σπέκουλα.
 Τώρα λοιπόν ξεχνάμε το δώρο Πάσχα και για τον αστυφύλακα έχει ο Θεός.
 Θα αρκεστούμε στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ στα πλαίσια των ακαδημαϊκών της υποχρεώσεων μιας και η μαχητικότητα της εξαντλήθηκε στα μέσα του 2019.
 Καλές γιορτές συνάδελφοι.
Δημήτρης Κασιμάτης Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
ΜΠΡΟΣΤΑ Ν/Α


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια