Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι ... σχοινοτενείς προσπάθειες των Τούρκων αστυνομικών για την παραβίαση του Έβρου - Βίντεο


Στο βίντεο που παρουσιάζει το bloko.gr, η πρώτη διαπίστωση είναι πως οι στρατοχωροφύλακες της Τουρκίας δεν δίστασαν να μπουν σε ελληνικό έδαφος και μάλιστα κατ' επανάληψη, για
να στήσουν "προγεφυρώματα" και αυτοσχέδιους μηχανισμούς για να μπορέσουν να διαπεραιώσουν πρόσφυγες την περίοδο του υβριδικού πολέμου και της ασφυκτικής πολιορκίας του Έβρου.

Όπως διαπίστωσαν οι συνοριακοί που ανακάλυψαν και "κατέστρεψαν" την πατέντα, οι Τούρκοι πέρασαν από την απέναντι όχθη, έδεσαν σχοινιά και κάπως έτσι πίστεψαν πως θα μπορούσαν να περάσουν μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Οι Έλληνες συνοριοφύλακες σε ομάδες ακολουθούσαν από το ελληνικό έδαφος τους Τούρκους διακινητές και μεθοδικά λυνανε τα σχοινιά των Τούρκων που σχεδιαζαν να περνάνε τους μετανάστες. Ειδικες Ομάδες συνοριοφυλάκων όχι μόνο από τον Έβρο αλλά και από την Θεσσαλονίκη που γνώριζαν άριστα τα περάσματα στον Έβρο, επιχειρούσαν με τέτοιες αποστολές αποτρέποντας ουσιαστικά μεγάλες ροές. Όπως φαίνεται στο βίντεο, από απέναντι δεν ήταν μόνο μετανάστες αλλά και οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακης που υποστήριζαν τέτοιες ενέργειες .


Δείτε το βίντεο






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια