Χρυσοχοΐδης ή Χαρδαλιάς ο επισπεύδων της αντιπυρικής περιόδου; - Το Μάτι κριτήριο αλλά και κάρφος για τους επιχειρησιακούς

Βρισκόμαστε ήδη τρεις ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Μικας περιόδου που όπως και να το κάνουμε και φέτος για δεύτερη χρονιά, θα
κινηθεί και θα εξελιχθεί υπό το πρίσμα της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μάτι.

Με αφορμή ωστόσο τον εφιάλτη της φαγέδαινας που αποτελεί ο φονικός εφιάλτης της πανδημίας και το νόμο για την ανασυγκρότηση της πολιτικής προστασίας, επήλθαν ορισμένες ανακατατάξεις στο πολιτικής σκέλος της διαχειριστικής ευθύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, σε ότι αφορά στην αντιπυρική περίοδο, την πολιτική ευθύνη ανέλαβε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με τον κ. Χρυσοχοΐδη ν' αναλαμβάνει την ευθύνη της παρουσίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο των όποιων ζητημάτων τεθούν ή ανακύψουν, καθώς και την υψηλή επιστασία.

Το θετικό είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr μεταξύ των δύο ανδρών υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός, το επίπεδο της συνεργασίας τους σε όλες τα μέχρι τώρα κρίσεις που κλήθηκαν από κοινού ν' αντιμετωπίσουν πολύ υψηλό και το κυριότερο, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Χαρδαλιάς όπου σταθεί και όπου βρεθεί τονίζει την ανεκτίμητη εμπειρία του κ. υπουργού και το δεδομένο κύρος του, ως τους παράγοντες εκείνους που θα δώσουν λύσεις και κατευθύνσεις όποτε κι εάν χρειαστεί.

Το Μάτι ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει μία ανοιχτή πυορροούσα πληγή για τους επιχειρησιακούς παίχτες, καθώς τόσο στην πυροσβεστική αλλά και στην πολιτική προστασία, συγκαταλέγονται στελέχη πρώτης γραμμής που αναμένεται ή επίκειται πολύ σύντομα να βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις. 
του Γιώργου Καραϊβάζ