Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγρίνιο: “Οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα ενταθούν το Πάσχα”


Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Κ. Κακούσης μιλά στη «Σ»


Μπροστά στα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και την στιγμή που η ζωή και η καθημερινότητα του καθενός έχει αλλάξει άρδην, η δημόσια υγεία και η υγεία των ανθρώπων που αγαπά ο καθένας προηγείται. Την ίδια στιγμή που υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι εκκλησίες δεν λειτουργούν, πάρα τις άγιες ημέρες που διανύουμε, και την απαγόρευση συναθροίσεων το Πάσχα, κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν υπερβεί το καθήκον τους και λειτουργούν ως «ασπίδα» για την δημόσια υγεία αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα, εκτός από τους «αχαρτογράφητους» κινδύνους που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε κάθε περίπτωση και εκτός συνθηκών κορονοϊού, και το ρίσκο της υγείας τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανά πάσα ώρα και στιγμή και καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου είναι στις επάλξεις και έχει βγει μπροστά για να διαχειριστεί μια «καυτή πατάτα» που ουδείς ανά τον κόσμο γνωρίζει πως πρέπει να «προσεγγίσει» και πολύ περισσότερο να «ελέγξει»!

Τον ίδιο αγώνα δρόμου κάνει και η τοπική ΕΛ.ΑΣ. η οποία συνεχώς βρίσκεται ακόμη και στα πιο απίθανα μέχρι πρότινος σημεία, εκτός από το Αγρίνιο και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα της Ακαρνανίας, για να διαφυλάξει την δημόσια υγεία και να προτρέψει περιπατητές και πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν καλώντας τους να διατηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα απόστασής μεταξύ τους, κάτι που συνεπάγεται άμεσα πλέον με την υγεία τους.

Ταυτόχρονα ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Κωνσταντίνος Κακούσης θέλοντας να δώσει βαρύτητα στο ζήτημα της υγείας, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Α.Δ. Ακαρνανίας, στο Αγρίνιο, τονίζει πως: «η επιβολή των ποινών δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά εντάσσεται στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Η ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται τα τελευταία 24ωρα και εξ αρχής πήγαζαν δια στόματος στελεχών της κυβέρνησης κάνουν λόγω για αυστηροποίηση των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, εντάσσοντας στο πλάνο των ελέγχων ακόμη και drone, όχι μόνο στις Ε.Ο., αλλά και εντός των αστικών κέντρων και των χωριών σε όλη την ελληνική επικράτεια και φυσικά στην Αιτωλοακαρνανία.

Παράλληλα, κάθε Αστυνομική Διεύθυνση μαζί με την γενική διαταγή «προσθέτει» και τις δικές της «πινελιές» που εναρμονίζονται απόλυτα με την εκάστοτε περιοχή και τις ιδιαιτερότητές της. Αυτό συμπεριλαμβάνει ακόμη και την επιτήρηση των Ι.Ν. που συνδέεται άρρηκτα με την διασφάλιση της απόφασης της Εκκλησίας της Ελλάδας που εκφράζεται συνεχώς δια στόματος του Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου που έχει αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου τύπου και προσφάτως τόνισε πως: «η θεία κοινωνία εκτός του ναού είναι μόνο για τους βαριά ασθενούντες ή τους ετοιμοθάνατους και μόνο».


Στο γενικό πλαίσιο των συνθηκών του κορωνοϊού ο Αστυνομικός Διευθυντής Κ. Κακούσης μιλώντας στη «Σ» τόνισε σε συνάρτηση με τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την Ακαρνανία και τους ελέγχους ή και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν τις επόμενες ώρες πως: «παρακαλούμε τους πολίτες να συνεχίσουν την υπεύθυνη στάση, που έχουν επιδείξει έως σήμερα, ως προς την τήρηση των μέτρων της αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης απαιτεί την συνεργασία όλων μας και είναι ιδιαίτερα σημαντικό η αποφυγή και ο περιορισμός της διάδοσης να υιοθετηθεί ως τρόπος συμπεριφοράς από όλους μας, στην καθημερινότητά μας.

Στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των εφαρμοζόμενων μέτρων, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και μέχρι την 14-4-2020 είχαμε βεβαιώσει περίπου 750 παραβάσεις, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούσαν άσκοπες μετακινήσεις πεζών.

Θα ήθελα να επισημάνω, την στήριξη που έχουμε εισπράξει έξω στον δρόμο, από τους πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων μας στηρίζει, ζητώντας μας πολλές φορές να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων.

Γνωρίζουμε και κατανοούμε την δυσκολία των περιστάσεων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας τελευταία και θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η επιβολή των ποινών δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά εντάσσεται στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σε ότι αφορά τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, οι περιπολίες και οι έλεγχοί μας θα ενταθούν τόσο στα αστικά κέντρα, αλλά και σε όλη την επαρχία της Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Παρακαλούμε τους πολίτες να σεβαστούν τα μέτρα που ισχύουν για τις θρησκευτικές ιερατικές πράξεις και τελετές και να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα.
Επιπλέον, θα διενεργούμε αυστηρούς ελέγχους τόσο στην Ιόνια Οδό όσο και στις παλαιές Εθνικές οδούς και το επαρχιακό δίκτυό μας, δίνοντας έμφαση στις μετακινήσεις που πραγματοποιούνται άσκοπα, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις
.
Μην ξεχνάτε ότι η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης είναι υπόθεση όλων μας.
Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες Καλό Πάσχα, με Υγεία και Ασφάλεια».

πηγή: sinidisi.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια