Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εβίτα Βαρελά: Αναγκαία η χορήγηση ειδικού επιδόματος στους Έλληνες Αστυνομικούς

Διανύοντας την έκτη εβδομάδα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και έχοντας πλέον προσαρμοστεί βαναύσως σε μια πρωτόγνωρα σκληρή καθημερινότητα που μας επέβαλε ο Κορονοϊός, οφείλουμε
να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην αποτελεσματικότητα των μέτρων της Κυβέρνησης που στην κυριολεξία μας έσωσαν την ζωή.
Σε αυτή την περίεργη μάχη αξίζουν τα εύσημα όλοι οι πολίτες που τήρησαν τα μέτρα, διότι με την δική τους πειθαρχία, την ατομική ευθύνη, την επιμονή και υπομονή, έμειναν στο σπίτι, αυτοπεριορίστηκαν και όπως είναι πλεόν εμφανές από την διαρκώς φθίνουσα καμπύλη του φονικού ιού στη χώρα μας,ως απότοκος αυτής της προσπάθειας τείνουν να εξαφανιστούν τα κρούσματα και οι θάνατοι.  Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ  και σε όλους τους εργαζομένους,στους αφανείς ήρωες, που νυχθημερόν απασχολούνταιστο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλες αυτές τις ημέρες του LOCKDOWN και στηρίζουν με κάθε τρόπο την ελληνική οικονομία και όλους εμάς,με εντυπωσιακά αποτελέσματα για τη χώρα.
Στην πρώτη γραμμή οι Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές, ατρόμητοι, ευσυνείδητοι και ακούραστοι,αντιμετώπισαν την φονική λαίλαπα στα νοσοκομεία, τηρώντας στο ακέραιο τον όρκο τους προς τον Ιπποκράτη. Είναι οι λειτουργοί που ευλόγως αξίζουν κάθε επιβράβευση, ηθική και βεβαίως υλική.
Τίποτα όμως  δεν θα είχε συμβεί και δεν θα ήταν το ίδιο σήμερα που μιλάμε, αν δεν είχαμε τους αστυνομικούς στη πρώτη γραμμή, που δίνουν την δική τους μάχη στο δρόμο. Ρισκάροντας τη ζωή τους οι Έλληνες αστυνομικοί (ΤΡΟΧΑΙΑ , ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ, ΥΜΕΤ,ΥΑΤ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ)είναι οι υπεύθυνοι για την τήρηση αυτών των άχαρων αλλά απαραίτητων μέτρων, με την συνεχή εποπτεία σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, με τις συνεχείς περιπολίες και την επιβολή διοικητικών προστίμων αλλά και τις συλλήψεις στο πλαίσιο αυτοφώρου των απειθάρχων και ποινικών που επιμένουν σε παραβατική συμπεριφορά,κόντρα σε κάθε λογική.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ. από την επιβολή των περιοριστικών μετρων κυκλοφορίας και έπειτα,η Αστυνομία επέβαλε σε 46.977 παραβατικούς συμπολίτες μας,διοικητικά πρόστιμα της τάξεως των 150 €,εξαιτίας παραβάσεων για άσκοπες μετακινήσεις,σε 1023 διοικητικά πρόστιμα της τάξεως των 300€,για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας και σε 653 εξ αυτών, επιπλέον αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας για δύο μήνες. Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκαν 466 συλλήψεις καταστηματαρχών και επιχειρηματιών για παράνομη λειτουργία και επιβολή προστίμων της τάξεως των 5.000 ευρώ έκαστος.
Η ΕΛ.ΑΣ. πανταχού παρούσα, συνέβαλλε καθοριστικά στην μείωση του φαινομένου της εγκληματικότητας με την ενίσχυση της αστυνόμευσης στους δρόμους, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, την αύξηση των περιπολιών και την ένταξη αστυνομικών επιτελικών γραφείων σε μάχιμα πόστα. Έχοντας αυτή τη φορά να αντιμετωπίσουν ένα υπουλο και αόρατο εχθρό, χωρίς να περάσουν το Πάσχα στην ασφάλεια και την θαλπωρή τηςοικογένειας, χωρίς ημερήσιες αναπαύσεις και με αναστολή όλων των αδειών τους, δούλευαν μέχρι και 16 συνεχόμενες ώρες την ημέρα στο δρόμο, προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξημένα μέτρα ελέγχου και επιτήρησης, εκτεθειμένοι πολλές φορές με ελλιπή εξοπλισμό, χωρίς γάντια και μάσκες.
Ως εκτελεστικά όργανα της πολιτείας, επετέλεσαν ύψιστο έργο  ακολουθώντας πιστά τις επιταγές του Συντάγματος της Ελλάδος ως ορίζεται στο άρθρο 2 αυτού «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας»σε συνδυασμό με το άρθρο 5 παρ. 5 αυτού «καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας ..» και στο άρθρο 21 παρ. 3«Το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων». Οι αστυνομικοί απέδειξαν ότι τιμούν αυτές τις Συνταγματικές υποχρεώσεις, βάζοντας την ανθρώπινη ζωή των πολιτών πάνω από την δική τους.
Δεν λησμονούμε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα στον Έβρο, διαφυλάττοντας τα σύνορα μας από τον παντοτινό και ορκισμένο εχθρό της γείτονος χώρας. Σε αυτή την συνθήκη οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας των ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματοςήταν πιστοί φρουροί των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας .
Είναι λοιπόν λογικό και αδιαμφισβήτητο, ότι οι αστυνομικοί ΑΞΙΖΟΥΝ χωρίς δισταγμό καιδεύτερη σκέψη, εκτός από την ηθική ανταμοιβήκαι την υλική ικανοποίησημε έμπρακτη οικονομική ενίσχυση! Χορήγηση ειδικού επιδόματοςαπό το Κράτος καιεπικουρικώς αναγνώριση του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα αυτών. Οψόμεθα!!
Εβίτα Βαρελά
Δικηγόρος , Master of Law University of Zurich



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια