Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του προαναγγέλει “κύμα προσφύγων και μεταναστών” προς την Ελλάδα


Το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ακόμη μία ανακοίνωση απύθμενου θράσους και ψεύδους επιχειρεί να προωθήσει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, κάνοντας λογαριασμούς για το
πόσα δις έχει ξοδέψει ή ίδια και πόσα η Ελλάδα!!! Δεν γράφει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ πόσα χρήματα διακινούνται στην Τουρκία για το προσφυγικό-μεταναστευτικό! Αλλά σ΄ αυτό ευθύνεται και η Αθήνα που δεν έχει βγάλει στο φως όλα όσα γνωρίζει για τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα με τη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων.
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι το καθεστώς Ερντογάν προετοιμάζεται για μαζική προώθηση προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα.
Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “ο Έλληνας Κ.Μητσοτάκης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, πρότεινε η οικονομική στήριξη προς την Τουρκία να είναι ανάλογη με την μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.
Την ώρα που η απάνθρωπη και επαίσχυντη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο στα σύνορά τους έγινε ορατή σ΄ όλο τον κόσμο , η πρόταση αυτή αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης  και ανήθικης αντίληψης.
Η  Τουρκία έχει ξοδέψει μέχρι τώρα  40 δισεκατομμύρια δολάρια για 4 εκατομμύρια αιτούντες άσυλο τους οποίους φιλοξενεί.
Η ΕΕ από την άλλη πλευρά έχει δώσει μόνο 2,7 δις ευρώ από τα 6 που έχει δεσμεύσει για τους Σύριους στην Τουρκία. Παρόλα αυτά έχει εκταμιεύσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα για 100.000 αιτούντες άσυλο στη χώρα.
Η πρότασή μας είναι : Η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί τους αιτούντες άσυλο που είναι στην Τουρκία. Η ΕΕ από την άλλη πλευρά θα μπορούσα να περάσω και την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα για τους αιτούντες άσυλο. Σύμφωνα με την αρχή της γειτονιάς εμείς θα υποστηρίξουμε οικονομικά την Ελλάδα.