Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν ήταν σε συνοδεία του κυβερνητικού στελέχους ο αστυνομικός - Υπάρχει ποινικό αδίκημα;

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι των δεδομένων γύρω από την υπόθεση της βιαιοπραγίας αστυνομικού σε βάρος πολίτη. Ως κομβικός παράγοντας στη διερεύνηση της
αλήθειας, καθορίζεται ο χωροχρόνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες διασταυρωμένες κι επαληθευμένες του bloko.gr, το θλιβερό όσο και άγριο σε κοινή θέα επεισόδιο (εξ αυτής κι εκ των πραγμάτων) συνέβη περίπου μεταξύ 12.20 και 12.25, στο καθοδικό προς Χίλτον ρεύμα της Μιχαλακοπούλου. Εκείνη την ώρα ο αστυνομικός κατευθύνονταν προς το Μαξίμου για την προγραμματισμένη ανάληψη υπηρεσίας (12.30).

Το περιεχόμενο των ισχυρισμών του, για το οποίο νωρίτερα δημοσίευσε πληροφορίες το bloko.gr φαίνεται να πιστοποιείται και από την αναφορά που συνέταξε προς τους επικεφαλής του για το περιστατικό, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να μεταβεί στην Κηφισίας για να καταθέσει. Την ίδια ώρα γίνονται έρευνες για τα στοιχεία του οδηγού της μηχανής που υπήρξε θύμα του, για να παραθέσει κι αυτός τη δική του εκδοχή. 

Στα αξιοσημείωτα δε της υπόθεσης είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο πολίτης, μέχρι τουλάχιστον αυτή την ώρα, δεν είχε προσέλθει σε κάποια αστυνομική αρχή (την κατά τόπου αρμόδια ή κάπου αλλού) για την υποβολή μήνυσης, ενώ είναι άγνωστο εάν θα το κάνει όταν θα καταθέσει.

Από τη μελέτη του βίντεο ωστόσο, πέραν της αγριότητας και της ενσυνείδητης αντίδρασης- αποτροπιασμού του θεατή του, νομικά όπως σημειώνεται δεν προκύπτει κάποιο ποινικό αδίκημα αυτεπάγγελτου χαρακτήρα. Αναμφίβολα και θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβεί, υπάρχει πειθαρχική υπαιτιότητα η οποία πρέπει και να διερευνηθεί και ν' αποδοθεί. Νομικοί ωστόσο εξετάζοντας με το ψυχρό μάτι του νόμου το περιεχόμενο, δεν μπορούν να βρουν κατηγορία που εμπίπτει συον ποινικό κώδικα, εκτός εάν επαναλαμβάνουμε, υπάρξει μηνυτήρια αναφορά.



του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια