Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άδεια ειδικού σκοπού ή μήπως άδεια "ειδικών" αστυνομικών; - κείμενο αναγνώστη


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Η πολιτεία, για να βοηθήσει τους εργαζόμενους γονείς με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το κλείσιμο των σχολείων, θέσπισε
την άδεια ειδικού σκοπού. Φυσικά, δεν προέβλεψε την κακή εφαρμογή- έως και κατάχρηση της- που γίνεται με ευθύνη των διοικητών στις περισσότερες υπηρεσίες, πράγμα που φυσικά γίνεται σε βάρος αυτών που πραγματικά την έχουν ανάγκη. Ενδεικτικά αναφέρω τα κάτωθι που παρατήρησα ή μου κοινοποιήθηκαν:

1)Να παίρνουν άδεια ειδικού σκοπού κάποιοι που όλοι γνωρίζουν ότι συγκατοικούν με τους γονείς τους και ουδέποτε είχαν πρόβλημα πού να αφήσουν τα παιδιά τους.

 
2)Εντός της ίδιας υπηρεσίας σε κάποιους (στους ίδιους κάθε φορά) να εγκρίνεται η άδεια και σε κάποιους άλλους  όχι.

3)Σε κάποιους παντρεμένους με συναδέλφους να ζητείται - ως και απαιτείται- να δουλέψουν αντίθετες βάρδιες με τον-τη σύζυγο ενώ σε άλλους όχι.

4)Οι αξιωματικοί να απαιτούν και τις περισσότερες φορές να έχουν, χωρίς να χρειαστεί να απαιτούν, προτεραιότητα στην άδεια ειδικού σκοπού.

Και πολλά άλλα. Όλα τα προβλήματα φυσικά επιλύονται τα Σαββατοκύριακα και οι συνάδελφοι είτε έρχονται για να δουλέψουν και να πάρουν το πενθήμερο είτε έχουν ρεπό για να ξεκουραστούν.

Υ. Γ. Φυσικά, αν χορηγηθεί κάποιο δώρο Πάσχα και εξαιρεθούν οι άδειες ειδικού σκοπού, όπως συμβαίνει π.χ. με τα εκλογικά επιδόματα, οι εξαιρεθέντες θα κάνουν επανάσταση!!!





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια