Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνδικαλιστές διοικητές ασφάλειας, άμεσης δράσης κοκ...

Γράφαμε προ ημερών για την τάση ορισμένων συνδικαλιστών στη διεκδίκηση του διευθυντικού δικαιώματος στη συνδιοίκηση. Μάλλον κάναμε λάθος. Η πραγματικότητα έρχεται να
καθαιρέσει την παγιωμένη αντίληψη, καθώς διεκδικούν ευθέως την απόλυτη διοίκηση, ανεξαρτήτως κόστους. Υπηρεσιακού και κοινωνικού.

Διαβάζουμε για την αποκάλυψη σε τηλεοπτική εκπομπή δια μέσω συνδικαλιστή υπόθεσης μαστροπείας. Πάλι καλά που δεν έκανε κανονική παρουσίαση. 

Το ζήτημα όμως δεν είναι εκεί και ποσώς θα μας απασχολούσε για τις επικοινωνιακές μεθόδους που μετέρχεται ο καθείς για να έχει εξασφαλισμένο στασιδάκι στα τηλεοπτικά στούντιο. Άλλο όμως το τί αφορά εμάς και άλλο το τί αφορά στην ηγεσία.

Οι υποθέσεις μαστροπείας, έχουν συνήθως οργανωμένο χαρακτήρα, εξ ου και λειτουργεί ειδική υπηρεσία στο οργανωμένο έγκλημα της ασφάλειας. Η παραμικρή διαρροή πριν από τη συντεταγμένη διερεύνηση της υπόθεσης δύναται να προκαλέσει, αφενός κίνδυνο για την πορεία της αστυνομικής έρευνας, αφετέρου εν δυνάμει απειλή ακόμη και ζωής, για τα φυλακισμένα θύματα του οργανωμένου κυκλώματος.

Μπορεί κι ευτυχώς στην προκειμένη περίπτωση της αποκάλυψης, να εξέλιπε ο χαρακτήρας της οργάνωσης μέσω ευρύτερη δικτύου. Ήταν ευτυχής η συγκυρία. Εάν όμως δεν ήταν έτσι, ποιος θα σήκωνε το βάρος μιας αποτυχημένης έρευνας και το κυριότερο, μιας πιθανής απώλειας ανθρώπινης ζωής;

Με τα αν θα μας πει κάποιος δεν γράφεται η ιστορία, ούτε με τα μήπως. Μας βρίσκεται απόλυτα σύμφωνους. Δεν ξέρουμε όμως αν η ηγεσία της αστυνομίας συμμερίζεται αυτή την άποψη και είναι διαθέσιμη να εκχωρήσει τέτοιου είδους αρμοδιότητες στους συνδικαλιστές της, αδιαφορώντας για το αν και τα μήπως γίνουν κάποια άλλη ημέρα εφιαλτική πραγματικότητα. Τότε όμως θα μιλάμε για ένα προαναγγελθέν χρονικό μιας τραγωδίας που κανείς στοιχειωδώς δεν μερίμνησε ώστε να την αποτρέψει.

Δεν θα καθορίσουμε εμείς τον κώδικα δεοντολογίας των αστυνομικών συνδικαλιστών, ούτε φυσικά θέλουμε ή μπορούμε να καθορίσουμε όρια στις φιλοδοξίες του καθενός για συνδιοίκηση και για διοίκηση. Αυτό θα έπρεπε ήδη να το έχουν πράξει οι ίδιοι και οι μέντορες τους.



του Γιώργου Καραϊβάζ

   

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια