Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καλύβια Αγρινίου: Πρόστιμο και προσαγωγή στον ψάλτη του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου


Ένα απρόσμενο γεγονός συνέβη σήμερα το πρωί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας στα Καλύβια, όταν μετά από έλεγχο εγγράφων μετακίνησης που διενεργήθη από αστυνομικά όργανα σε ιεροψάλτη
του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλυβίων, ο τελευταίος δεν τα είχε μαζί του και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το πρωί, όταν έγινε η απόλυση της Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό της Κυριακής των Βαΐων. Ο ιεροψάλτης τοποθετούσε μαζί με το νεωκόρο μια μεγάλη κουρτίνα στην εξωτερική πόρτα του ναού, όταν περιπολικό της αστυνομίας που είχε έρθει για περιπολία, ζήτησε τα έγγραφα μετακίνησής τους.
Όμως τα απαραίτητα έγγραφα ο ιεροψάλτης, που σημειωτέον εκτελεί τα καθήκοντά του επί πολλά χρόνια στην εκκλησία του χωριού, δεν τα είχε κοντά του. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια μετέφεραν τον ιεροψάλτη με το υπηρεσιακό τους όχημα στο αστυνομικό τμήμα Αγρινίου και εκεί παρέμεινε για λίγη ώρα.
Ο ιερέας του ναού, π. Θ. Αθανασόπουλος, επικοινώνησε άμεσα με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος και βεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι ιεροψάλτης της εκκλησίας και ταυτόχρονα στάλθηκαν στο Αγρίνιο τα νόμιμα έγγραφα ώστε να γίνει επαλήθευση των ατομικών στοιχείων του.
Βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ και ο ιεροψάλτης αφέθηκε ελεύθερος.


πηγή: sinidisi.gr        kalyvia.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια