Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνοδούς επιχειρηματία σε κι εκτός υπηρεσίας δείχνουν οι πρώτες έρευνες για την αστυνομική βία


Ως πρώτο δεδομένο για το βίντεο που αναρτήθηκε από τον Γιώργο Καλαϊτζίδη, σημειώνεται πως επιβεβαιώνεται πωες οι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού νεαρού άνδρα, είναι
σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr αστυνομικοί της γενικής διεύθυνσης επισήμων.

Σε δεύτερο βαθμό και από τις πρώτες έρευνες, φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις πως οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ή κατανοήσει το ρόλο των υπηρεσιακών υποχρεώσεων τους, συνόδευαν κάποιον επιχειρηματία, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, μεω αποτέλεσμα να είναι προς το παρόν άγνωστη και η ταυτότητα των συνοδών του.

Σε τρίτο χρόνο, φαίνεται και πάλι από τις καταστάσεις που έχουν μελετηθεί σε συνδυασμό με τον αριθμό των δραστών οπου συμμετέχουν στη βιαιοπραγία, πως κάποιοι αστυνομικοί που μπέρδεψαν σε ασύγγνωστο βαθμό το ρόλο τους με αυτό ενός κοινού μπράβου, πως κάποιοι από αυτούς δεν βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά ασκούσαν "καθήκοντα" ως μισθωμένοι ιδιώτες.

Κι εδώ έρχονται να προστεθούν τα βασικά ζητήματα της έρευνας. Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι πρόκειται για έρευνα υψηλού βαθμού δυσκολίας καθώς είναι πολύ δύσκολο από τις εικόνες που έχουν καταγραφεί, να βρεθεί το ... "τιμώμενο" πρόσωπο. Αυτό συνεπάγεται δυσκολία και στην ανακάλυψη των μπράβων αστυνομικών.

Το δεύτερο, πως η νέα ηγεσία των επισήμων σίγουρα θα κληθελι να επιλύσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αφορά σε αστυνομικούς με πολυετείς θητείες, που παρερμήνευσαν ρόλους και ιδιότητες, βάζοντας τα αστυνομικά καθήκοντα τους σε δεύτερο επίπεδο αναφοράς. 

Την ώρα που ένας αριθμός συναδέλφων τους μάχεται, αυτοί όχι μόνο είναι ολεμένοι, αλλά κι εξασφαλίζουν κοντράτα ως μπράβοι. Κι αυτό σημειώνουμε πως δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, αρκεί να μην συνοδεύεται με τραμπουκισμούς αυτού του χαρακτήρα και μάλιστα σε βάρος πολιτών που πέφτουν θύματα της ξεπεσμένης ηθικά κουλτούρας του "εγώ είμαι η εξουσία". Μήπως έφτασε ο χρόνος για ένα "ροτέισιον" σε υπηρεσίες τέτοιου (τρομάρα τους βεληνεκούς, μακριά από νεποτισμούς και πελατειακές σχέσεις ηγεσίας, συνδικαλιστών και άλλων τινών με τις μεταθέσεις- τοποθετήσεις; Η ευκαιρία είναι μοναδική καθώς επικεφαλής πλέον της γενικής, είναι δοκιμασμένος και γενικής υπεραποδοχής πρόεδρος κορυφαίας ομοσπονδίας;

Ενός ακόμη είδους ζήτημα, είναι ποιοι πραγματικά από τους ιδιώτες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και άλλων τινών, χρήζουν αστυνομικής προστασίας.

Θ΄αποτελεί κάρφος και διαρκές στίγμα για την ηγεσία της ΕΛΑΣ η συγκάλυψη της υπόθεσης.



ΥΓ: Περιμένουμε τις τοποθετήσεις των λαλίστατων συνδικαλιστών μας, επικεντρωμένες αυτή την φορά στην ουσία ενός από τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν τους συναδέλφους τους. Διαφάνεια κι αξιοκρατία στις μεταθέσεις.


του Γιώργου Καραϊβάζ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια