Το κείμενο των αλληλέγγυων για τα τρικάκια στο γραφείο της Σοφίας Νικολάου

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων σε πολλές φυλακές της χώρας, που έχουν ως κύριο αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών ως μέτρο προστασίας από την
πανδημία, το κράτος συνεχίζει να αδιαφορεί και να ανταποκρίνεται είτε με σκληρή καταστολή, είτε εμπαίζοντας τους κρατουμένους με υποσχέσεις για αποσυμφόρηση που δεν υλοποιούνται ποτέ. Αποκορύφωμα είναι η στάση των αρχών στην εξέγερση στις γυναικείες φυλακές της Θήβας για τον θάνατο της Αζιζέ Ντεμίρογλου, την οποία κατέστειλαν με βαναυσότητα. Τελευταίο θύμα της εγκληματικής πολιτικής του κράτους είναι ο Σελίμ Ζερολάρι, ο οποίος πέθανε στις φυλακές Μαλανδρίνου λόγω προβλήματος σε δόντι.
Η Σοφία Νικολάου, έχει άμεση ευθύνη γι αυτές τις δολοφονίες. Είναι αυτή που από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έχει εξαπολύσει επίθεση ενάντια στους κρατουμένους, με περιστολή των δικαιωμάτων τους και εκδικητικές μεταγωγές. Είναι αυτή που δηλώνει πως όλα είναι καλά στις φυλακές, χωρίς να έχει πάρει κανένα μέτρο προφύλαξης των κρατουμένων για την πανδημία. Είναι αυτή που έσπευσε να δηλώσει ότι ο θάνατος της Α. Ντεμίρογλου δεν έγινε λόγω κορονοϊού, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα καμίας εξέταση.
Την Κυριακή 26/04 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με τρικάκια έξω από το γραφείο της Σ. Νικολάου στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, στα πλαίσια αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων, αλλά και ανάδειξης μίας εκ των βασικών υπευθύνων της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID 19
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές