Επίδομα κορονοϊού στις ΕΔ: Ξέχασαν και την Αεροπορία Στρατού που έκανε τη πρώτη αεροδιακομιδή περιστατικού

Τα παράδοξα με την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το προσωπικό των ΕΔ που είχε εμπλοκή στις επιχειρήσεις για τον Covid 19 συνεχίζονται. Είναι παράδοξο να μην έχουν
λάβει το σχετικό επίδομα οι άνθρωποι που έκαναν την πρώτη αεροδιακομιδή κρούσματος COVID-19!

Τα στέλεχοι της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ) έχουν δικαιολογημένα παράπονα. Οι συνάδελφοι τους χειριστές αεροσκαφών και ελικοπτέρων που υπηρετούν στην 112ΠΜ πήραν το οικονομικό βοήθημα στις 9 Απριλίου.
Δυστυχώς, δεν συνέβη το ίδιο και για τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού.
Το 4ο ΤΕΑΣ, με κύριο πτητικό μέσο το ελικόπτερο Chinook, εκτέλεσε την πρώτη αεροδιακομιδή κρούσματος COVID-19 στον Ελλαδικό χώρο, στις 24 Μαρτίου, με τη μεταφορά 88χρονου από τη Σύρο στην Ελευσίνα. Από τότε το 4ο ΤΕΑΣ τηρεί ετοιμότητα αεροδιακομιδών καθημερινά από το Α/Δ Μεγάρων, το Α/Δ Μαριτσών και περιστασιακά από το Α/Δ Σύρου (όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο ΝΗ90) και το 2ο ΤΕΑΣ τηρεί ετοιμότητα αεροδιακομιδών από το Α/Δ Σύρου. Επίσης, το 4ο ΤΕΑΣ πέραν των επιχειρησιακών ετοιμοτήτων και των ετοιμοτήτων αεροδιακομιδών που τηρεί όλο το έτος, θα κληθεί, παράλληλα, να συνδράμει το ΠΣ, για ακόμη μία αντιπυρική περίοδο, τηρώντας ετοιμότητες για επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης.
Τα ιπτάμενα στελέχη του 4ου και 2ου ΤΕΑΣ νιώθουν για ακόμη μία φορά αδικημένα και ιπτάμενα στελέχη Β΄κατηγορίας, παρατηρώντας τους συναδέλφους της ΠΑ να λαμβάνουν την παραπάνω οικονομική ενίσχυση με συνοπτικές διαδικασίες, ίσως “ως αποτέλεσμα της μέριμνας προσωπικού από τα προϊστάμενά τους κλιμάκια, ενώ αντιθέτως εξ’ αιτίας της αδράνειας των αντίστοιχων κλιμακίων της ΑΣ, τα ιπτάμενα στελέχη της ΑΣ μένουν απλοί παρατηρητές”, όπως μας ενημερώνουν κάποιοι που γνωρίζουν.