Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πηγές Κατεχάκη: Σύντομα οι ανακοινώσεις για το ειδικό επίδομα στους αστυνομικούς

Η πλειονότητα εναρμονίστηκε με το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίαςΤο θέμα της οικονομικής ικανοποίησης των αστυνομικών, αλλά και των πυροσβεστών, στη μάχη που δόθηκε για το προσφυγικό ζήτημα και για τον υγειονομικό εφιάλτη, βρίσκεται
πλέον σύμφωνα με σχετικές διαβεβαιώσεις προς το bloko.gr από πηγές της Κατεχάκη, ante portas. Θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση των πληροφοριών από πηγές του Μαξίμου, πλην όμως, την χρονική συγκυρία που διατυπώθηκαν περιείχαν το στοιχείο της αβεβαιότητας, όχι για την χορήγηση, αλλά και τον χρόνο. Σήμερα, όπως επαναλαμβάνουμε διαβεβαιώνεται, ο χρόνος αυτός τείνει προς τον καθορισμό του.


Πολλοί και ίσως δικαιολογημένα, ανέμεναν χθες κάποια αναφορά από τον πρωθυπουργό στη διάρκεια του τηλεοπτικού μηνύματος, αλλά απογοητεύτηκαν. Αυτή η παρατεταμένα αδιευκρίνιστη κυβερνητική επιλογή, όχι για τόσο για της ύψος της οικονομικής αρωγής (αυτό βρίσκεται ακόμα σε δεύτερο επίπεδο ενδιαφέροντος), όσο για την ημερομηνία και για τον τρόπο χορήγησης, δημιουργεί αντιδράσεις που πλήτουν τη γενικότερα καλή εικόνα της κυβέρνησης στο λαό και στους υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό, το πιθανότερο είναι το μείζον για τον αστυνομικό προσωπικό θέμα, να γίνει η αναφορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο επόμενη τηλεοπτικό μήνυμα και οπωσδήποτε πριν από την Κυριακή του Πάσχα.

Η αλήθεια είναι, πως το πλάνο υλικοτεχνικής ενίσχυσης των μέσων χρήσης, προληπτικών και κατασταλτικών, του προσωπικού έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη και προσδοκία κι αυτό οφείλεται στις προσπάθειες της εξ αντικειμένου αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας, του κ. αρχηγού και του οικονομοτεχνικού επιτελείου, αλλά στο δια ταύτα, στην οικονομική επιβράβευση η κυβέρνηση δεν δείχνει την ίδια αποφασιστικότητα στην δρομολόγηση προς ικανοποίηση- τέρψη των αστυνομικών.

Η τελευταία συζήτηση περί αναλογικού διαχωρισμού στην οικονομική αποζημίωση των αστυνομικών που σχεδιάζουν και υλοποιούν τα μέτρα, με αυτούς που δεν έχει υπάρξει μεταβολή στην υπηρεσιακή συνεισφορά, δείχνει να βρίσκει ευήκοα ώτα στο επιτελείο παρά τω πρωθυπουργό που εξετάζει όλες τις παραμέτρους για την ικανοποίηση, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση. Είναι πάντως ζήτημα ημερών.




του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια