Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aλ. Σφελινιώτης: Ο Αστυνομικος δεν χρειάζεται κανένα μνμ επιβεβαίωσης από κανέναν, όποιος και να είναι

Ο Αστυνομικος και τιμά την στολή του και  έχει αποδείξει ανά την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία πως βρίσκεται πάντα στην πρώτη
γραμμή.Χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Όπως ορκίστηκε άλλωστε. Εκεί που οι περισσότεροι απουσιάζουν. Δεν επαιτει ποτέ, αλλά διεκδικεί αυτά που θα πρέπει το Κράτος να του δώσει. Και όταν το Κράτος δεν το πράττει, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, τότε ο ίδιος βάζει το χέρι βαθειά στην τσέπη του για να επιτελεί απρόσκοπτα το λειτουργημα του. Αλήθεια πείτε μου κάποιον άλλο Κρατικό  υπάλληλο που διαθέτει κάθε χρόνο μεγάλο μέρος του μισθού του για αγορά υλικών που θα έπρεπε να του δώσει το Κράτος.Βρείτε μου κάποιον που δίνει λεφτά από το υστέρημά του για να επισκευάσει το περιπολικό ή το δίκυκλο. Δεν θα βρείτε κανέναν άλλον,μονο τον Αστυνομικό. Οπότε κύριε Υπουργέ αν θέλετε να πράξετε στο ελάχιστο κάτι το οποίο να δηλωνει πως είστε πραγματικά δίπλα μας, δεν έχετε παρά:
1.Να αναγνωρίσετε το λειτουργημα μας ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό.
2.Να χορήγησετε άμεσα όλα τα εφόδια που προβλέπονται από τους κανονισμούς και τους νόμους σε όλους τους Αστυνομικούς.
3.Να μεριμνησετε ώστε να δωθει τέλος στην ασυλία που απολαμβανει η πλειονότητα των Αξιωματικών που ασκούν διοίκηση όταν καθημερινά παραβιάζουν τα δικαιώματα μας
 οι οποίοι γνωρίζουν πως ΠΟΤΈ δεν θα υποστούν τις συνέπειες αυτών των ενεργειών τους.
4.Να μεριμνησετε ώστε επιτέλους να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων μας.
5.Να θεσπισετε έναν δίκαιο και αξιοκρατικο κώδικα μεταθέσεων εντός των νομών.
6.Ειδικα αυτές τις δύσκολες μέρες ελέω κορονοϊου αποδείχτηκε περίτρανα πως πλάτη βάλαμε  και πάλι εμείς οι Αστυνομικοί μέσω των πρωτοβαθμιων σωματείων μας και διασώθηκε η κατάσταση,ενω η Κεντρική Διοίκηση ακόμα και σήμερα απουσιάζει. Και φυσικά εσείς για μια ακόμη φορά μας αγνοήσατε επιδεικτικά καθώς κρινατε πως δεν είμαστε στην 1η γραμμή και για αυτό δεν χορηγησατε δώρο, όπως πράξατε δικαίως στο ιατρικό προσωπικό.
7.Δωστε προτεραιότητα στην αστυνόμευση υπέρ του Πολίτη.
8.Και επειδή πολλοί διοικητές και όχι μόνο αυτοί, ανά την Ελλάδα ακόμα και τώρα δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμοτητα των στιγμών, καλό θα είναι να τους συμβούλεψετε να αφήσουν για λιγο τα νούμερα και να προβούν σε όλες τις ενέργειες για να διασφαλίσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό πως ουδείς Αστυνομικος δεν θα προσβληθεί από τον κορονοϊο. Διότι αν συνεχίσουμε έτσι να είστε σίγουρος πως δεν θα βρίσκετε αστυνομικό ούτε για εσάς.
9.Διαθεστε πολύ χρόνο για να επισκεφθείτε αστυνομικούς έξω, στα ΤΑ και ΤΑ, στο περιπολικό, στην σκοπιά, στο δίκυκλο, στα σύνορα, στα νησιά, στα Κ. Ι. Τ., χωρίς κάμερες, χωρίς τη συνοδεία κάποιου αξιωματικού, μιλήστε μαζί τους για να μάθετε από πρώτο χέρι τα προβλήματα. Κερδισμένος θα βγείτε. Και θα διαπιστώσετε πως ουδεμία σχέση έχει η πραγματικότητα με όλα αυτά που σας μεταφέρονται.

Αλέξανδρος Σφελινιωτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια